Безпрецедентно закъснение на влаковете в историята на обществения транспорт в

...
Безпрецедентно закъснение на влаковете в историята на обществения транспорт в
Коментари Харесай

Безпрецедентно закъснение на влаковете в Хонконг предизвика хаос

Безпрецедентно забавяне на влаковете в историята на публичния превоз в Хонконг. Проблем със сигнализацията блокира хиляди хора в продължение на шест часа , написа " Гардиън ".

От метрополитена (MTR) в Хонконг описаха случая като невиждан , който ще бъде разследван в продължение на два месеца от външни специалисти. Допълва се, че тази система за сигнализация работи от края на 90-те години на XX век и в никакъв случай не са изпадали в такава необикновена обстановка. Дори и в инструкциите за поддръжка не се загатва подобен сюжет.

Влаковете са се движили в период от 12-15 минути вместо 2-3 минути , означават от MTR.

Аварията, което е изключителна необичайност в Хонконг, е провокирала безпорядък в града. Пътниците, привикнали с успеваемостта на метрото (99,9% от влаковете идват навреме), са били извънредно разочаровани , защото е трябвало да изчакват на пероните повече от час поради препълнените влакове. За да създадат повече място на чакащите, чиновниците са спрели ескалаторите, водещи към перона. Дълги опашки е имало и на автобусните спирки и таксиметровите стоянки. Местни поданици се оплакаха, че такситата са прекосявали без да стопират , а компанията Ubers е повишила цените.

Общественият превоз в Хонконг е един от най-хубавите в света. MTR системата, която работи от 1979 година, постоянно е модел за други публични транспортни системи по света. Един билет за влака е от 0,50 до 7,6 $. Транспортната мрежа е налична до съвсем всяка точка в града.

Наблюдатели разясняват, че повредата със сигнализацията може да е вследствие на остаряла техника или е осъществена рационализация на системите . От оператора признаха, че не знаят съответната причина за срутва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР