Безпрецедентна ситуация сътвориха домакините на Откритото първенство на Австралия по

...
Безпрецедентна ситуация сътвориха домакините на Откритото първенство на Австралия по
Коментари Харесай

Изгониха зрителите от Australian Open посред мача на Джокович

Безпрецедентна обстановка сътвориха домакините на Откритото състезание на Австралия по тенис в Мелбърн. Организаторите на първия за годината шампионат от Големия шлем подредиха на публиката да напусне централния корт " Род Лейвър Арина " по средата на мача сред Новак Джокович (Сър) и Тейлър Фриц (САЩ) от III кръг на схемата при мъжете.

Причина стана въведеният от среднощ на 13 февруари петдневен локдаун в щата Виктория поради ново огнище на ковид в района. Запалянковците бяха принудени да се разотиват в 23:30 ч. локално време, подсетени посредством известие на видео стената, че половин час по-късно би трябвало да си бъдат по домовете, с цел да спазят новите ограничавания на управляващите.

Случката се разигра в средата на IV сет, при 3:2 гейма в интерес на американеца. Наложи се играта да бъде прекратена за към 5 минути, с цел да може почитателите да изоставен стадиона. Паузата беше добре пристигнала за сръбския №1 в света, който страдаше от тежко разтежение в коремната мускулатура и беше на път да допусне ефектен поврат от 2-0 сета.

Джокович се контузи в края на II сет и в идващите две елементи изглеждаше беззащитен на корта. Оказаната му здравна помощ и дадените му болкоуспокояващи обаче дадоха своевременен резултат и той стигна до изстрадан триумф със 7:6 (1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2 след 3:25 ч. борба на централния корт.

A tale of survival
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР