Безплатни профилактични прегледи стартират в Специализираната болница за активно лечение

...
Безплатни профилактични прегледи стартират в Специализираната болница за активно лечение
Коментари Харесай

Община Варна организира безплатни онкопрофилактични прегледи

Безплатни профилактични прегледи започват в Специализираната болница за интензивно лекуване на онкологичните болести “Д-р Марко Антонов Марков – Варна ”, оповестиха от Община Варна, която обезпечава финансирането на самодейността.

Прегледите са част общинските здравни стратегии за промоция, профилактика и рехабилитация на публичното здраве и са фокусирани в три посоки - профилактика на онкологичните болести, скрининг на болесттите на щитовидната жлеза и скрининг на болесттите на белия дроб, разясняват от общината.

Прегледите за рак на маточната шийка се правят всеки работен ден от 7.30 до 8.40. Часовете за обзор при експерт УНГ са всеки работен ден от 12.00 до 13.30. Отново всеки ден в същите часове ще се одобряват пациенти за профилактични прегледи и в кабинетите по дерматология, урология, гастроентерология и рентгенология.

Прегледите от експерти – хирурзи ще се правят всеки ден от 12.00 до 13.30 ч в хирургичните кабинети.

Безплатните профилактични прегледи от програмата „ Скрининг на болесттите на щитовидната жлеза “ ще се организират всеки работен ден от 7.30 до 8.40 ч.

Скринингът на болесттите на белия дроб ще се правят от понеделник до четвъртък в това число от 11.00 до 12.00 часа.

Записванията към този момент започнаха и се правят на регистратурата на Диагностично-консултативния блок на лечебното заведение и на телефон 052 975 840, осведомят от Община Варна. 

С цялостния график на прегледите можете да се запознаете: 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР