Безплатни PCR тестове, увеличаване цената на клиничната пътека за COVID-19,

...
Безплатни PCR тестове, увеличаване цената на клиничната пътека за COVID-19,
Коментари Харесай

Манолова: Борисов е опасен за нашето здраве с клиентелата от чиновници и присъдружни фирми

Безплатни PCR проби, увеличение цената на клиничната пътека за COVID-19, лекарите да могат да работят по повече от един контракт, патронаж за самотните хора под карантина, командироване на държавни чиновници в помощ на РЗИ, увеличение на колите в градския и обществен превоз са измежду ограниченията, за които Манолова приканва Борисов и Народното събрание
Борисов е рисков за нашето здраве с клиентелата от служители и присъдружни компании в здравната система, безапелационна е Манолова

Борисов изтърва COVID-19 рецесията. Вината и отговорността, че хората умират в коли за спешна помощ, в търсене на легло в болница и не съумяват да стигнат до доктор, са персонално на Бойко Борисов. Той разполагаше с осем месеца да начертае тактика, да сформира проект и да приготви здравната система за втората вълна на ковид.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ " Мая Манолова в своя позиция по отношение на положението на здравната система в изискванията на втората вълна от COVID-19.

Премиерът и Министерският съвет са изцяло абдикирали от отговорността на страната за живота и здравето на жителите. Намирането на легло в болница, кола за спешна помощ, доктор, който да прегледа и лекува, даже на болнично заведение и на пари за PCR тест са оставени в ръцете на обособените жители.

Правителството е свирило команда „ оттегляне " и е оставило жителите да се избавят който както може. Абдикацията на премиера, Министерския съвет и Националния действен щаб от отговорностите им, е незаконно безучастие и груба политическа безнаказаност.

За какво ни е държавно управление, в случай че всеки се избавя самичък? За какво ни е министър председател, който 8 месеца не разбра какво да прави? Цената на живота се сведе до цената на PCR теста, без който не те одобряват в болница.

Не е правилно, че няма задоволително кревати и лечебни заведения. Имаме най-вече лечебни заведения в света на глава от популацията. Имаме и медицински експерти, само че огромната част от тях не са ангажирани с лекуването на пациенти с COVID-19, тъй като нямаме организация и ръководство на рецесията.

Защото извънболничната помощ е малко или повече изолирана от битката с COVID-19. Защото медици и лечебни заведения бездействат поради спрения планов банкет, а в това време една шепа лекари и сестри в дребното разкрити COVID-19 отделения са на ръба на изтощението. Грижата за болните е стоварена напълно на главите им.

Борисов е дотам несъответстващ на обстановката, че даже не схваща, че неуспехът му е закономерно разследване на водената години наред неправилна здравна политика. Това, че си основал клиентела от служители и присъдружни компании, че си напълнил администрацията с " калинки " може и да не бие на очи в спокойна обстановка, само че в дните на рецесия освен се вижда ясно, само че се трансформира в опасност за националната сигурност. Такава администрация може да измисли единствено нови заповеди със закани и рестрикции.

Те не могат даже да схванат, че с репресии не можеш да получиш добра здравна помощ. Ще получиш единствено боязън и още по-лоши резултати.

Борисов и държавното управление не просто са безполезни. В тези дни те са рискови за нашето здраве и освен!

Настояваме държавното управление и Народното събрание неотложно да подхващат всички нужни ограничения за организация и финансиране на битката с епидемията от COVID-19. Това включва, без да се лимитира до:

Стимули за всички медици и лечебни заведения.
Увеличаване на цената на клиничната пътека за COVID-19, до момента в който се разкрият задоволително отделения и клиники за банкет на пациенти с усложнено протичане на ковид.
Едновременно с това да се спре действието на по този начин наречената Национална здравна карта и да се отстрани възбраната за НЗОК да подписва контракти за нови действия и с нови структури.
Има доста други заболявания, които са по-смъртоносни от COVID-19, по какъв начин може да ги оставим без здравна грижа? Настояваме незабавно да се анулира възбраната за осъществяване на планови действия в лечебните заведения. Лекарите ни не са задоволително способени, с цел да могат да отделят и заразно болните от останалите. Правили са го и го вършат непрестанно и до в този момент.
Предлагаме неотложно да се усили финансирането на всички действия в извънболничната помощ, включително и на звената за неотложна помощ и да се заплаща в допълнение на персоналните лекари за всеки лекуван от тях пациент с COVID-19 в домашни условия.
След като инфекционистите и пулмолозите са малко, за какво им не разрешават да работят на две и повече места? Премахнете възбраната за лекари да работят на повече от едно място по контракт с НЗОК, другояче в никакъв случай няма да ви стигнат експертите.
Правителството да обезпечи безвъзмездни PCR проби и други за всички, които се нуждаят от проучване за ковид.

Парите за повече тестванията обаче ще са пари напразно, в случай че не търсим и не изолираме контактните лица. За това настояваме кабинетът неотложно да командирова държавни чиновници в поддръжка на РЗИ. За връчването на наставления за карантина не се изисква особено обучение и подготовка, трябват хора и организация.

Настояваме за фокусирана отбрана на хората в риск – в домовете за възрастни хора, психиатриите и обществените институции. Правителството да обезпечи на общините и нужните спомагателни средства за обезпечаване на храна и медикаменти на хората, сложени под карантина, най-много на самотните възрастни хора в дребните градове и селата.

Вместо да затваряте учебни заведения и университети, измийте улиците и ги мийте постоянно! Това ще има доста по-голям резултат против разпространяването на болестта.
Удвоете или утроете транспортните средства в обществения превоз, тъй че в един автобус или един вагон да пътуват по-малко хора и да не са в подобен непосреден контакт един с различен.

Господин Борисов, времето изтече! Действайте или си вървете! Ако не престават да умират хора, тъй като са оставени без здравна помощ, гневът на хората ще Ви залее.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР