Безплатни очни прегледи ще се провеждат четири поредни петъка през

...
Безплатни очни прегледи ще се провеждат четири поредни петъка през
Коментари Харесай

ИСУЛ организира безплатни очни прегледи

Безплатни очни прегледи ще се организират четири следващи петъка през октомври и ноември в Клиниката по очни заболявания на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “, оповестяват от лечебното заведение.

Основно внимание ще бъде обърнато на пациенти с диабетна ретинопатия и макулeна недъгавост, обвързвана с възрастта. Поводът е Световният ден на зрението, който означаваме на 13 октомври.

Прегледите ще се правят от 12:00 до 14:00 часа в Клиниката по очни заболявания на 14 октомври, 21 октомври, 4 ноември и 11 ноември. 

Необходимо е авансово записване на тел. 02 94 32 262 (между 8:00 и 15:30 ч.).

Прегледите ще включват: премерване на зрителната острота; оглед на очното дъно; консултация на здравната документи. Ако положението на пациента постанова спомагателни, високоспециализирани проучвания, те още веднъж ще бъдат безвъзмездни, само че откакто бъде приет в болница, прецизират от ИСУЛ.

Около 450 000 индивида у нас страдат от диабетна ретинопатия и макулена недъгавост, обвързвана с възрастта. Тази диагноза е главната причина за слепота при хора над 55-годишна възраст в развитите страни след катарактата и глаукомата, припомнят от лечебното заведение.

Диабетната ретинопатия е хронично заболяване на очите, което е директна последица от  захарния диабет.  Тя е една от водещите аргументи за слепота измежду популацията в работоспособна възраст. 

По мотив Световния ден на зрението безвъзмездни очни прегледи за деца от 4 до 6 години и за възрастни пациенти провеждат всеки петък и в УМБАЛ „ Александровска “ сред 14:00 и 17:00 ч., след авансово записване на тел.: 02/9230 234 от 9:00 до 14:00 часа. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР