Безплатни очни прегледи на пациенти над 45 години организира УМБАЛ

...
Безплатни очни прегледи на пациенти над 45 години организира УМБАЛ
Коментари Харесай

Безплатни очни прегледи на пациенти над 45 години организира УМБАЛ „Александровска“ по повод Световната седмица за превенция на глаукомата

Безплатни очни прегледи на пациенти над 45 години провежда УМБАЛ „ Александровска “ във връзка Световната седмица за предварителна защита на глаукомата, оповестиха от лечебното заведение.

Прегледите ще се правят от 13 март в очните кабинети на ДКЦ,,Александровска ”, в делничните дни от 14:00 до 17:00 ч. Записването се прави на тел.: 02/9230 295 всеки работен ден от 10:00 до 15:00 ч. Направление по здравна каса не се изисква. 

От „ Александровска “ показват, че глаукомата е хронично, прогресиращо, дегенеративно заболяване, което настава безсимптомно и поврежда зрителния нерв и нервните кафези в ретината. С придвижване на заболяването настава необратима загуба на периферно зрение, а на по-късен стадий - и на централното зрение. 

Рискови фактори за развиване на болестта са нараснало вътреочно налягане, съдови промени, хипертония, захарен диабет, придвижване на възрастта, болести на щитовидната жлеза, съществуването на късогледство и др. 

В Клиниката по очни заболявания на УМБАЛ „ Александровска “ действа най-старото в страната, само че едно от най-модерно оборудваните и само в България поделение, обособено като самостоятелна конструкция, профилирано в диагностика, следене на прогресията, консервативно, лазерно и хирургично лекуване на другите типове глаукома.

В „ Александровска “ и предходната година се извършваха безплатни прегледи за глаукома. Те бяха в интервала периода 7 - 14 март.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР