Безплатни буферни паркинги във вторник отварят в София заради прогнозата

...
Безплатни буферни паркинги във вторник отварят в София заради прогнозата
Коментари Харесай

Безплатни буферни паркинги отварят в София на 10 декември

Безплатни буферни паркинги във вторник отварят в София поради прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за жълт код за мъгла през утрешния ден - 10 декември. Те са за всеки, който остави колата си и употребява градския превоз, оповестиха от Столична община.

Продължават и изключителните инспекции на източници на замърсяване през днешния ден с извънредно замърсен въздух в столицата .

" Призоваваме жителите, които имат опция, да не употребяват персоналните си коли, а тези, които се отопляват на твърдо гориво - да преминат на различно отопление ", осведомиха от общината.

Столичната община продължава да следи настоящата конюнктура и има подготвеност при регистрирани над 200 мгк/куб.м среднодневни превишения да вкара " зелен билет " .

Софиянци и посетители на столицата могат да наблюдават в действително време равнището на фини прахови частици и замърсяване на уеб страницата https://air.sofia.bg . Там са и прогнозите за идващите дни, както и спомагателните ограниченията, които Столична община вкарва, в дните с по-високи равнища на замърсяване.

От началото на декември работи и особено мобилно приложение, което известява за подхванатите ограничения при нараснала централизация на ФПЧ. SofiAir може да се смъкна и употребява на телефони с Android и iOS операционни системи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР