Безопасността по пътищата не е еднозначна политика, която зависи само

...
Безопасността по пътищата не е еднозначна политика, която зависи само
Коментари Харесай

Малина Крумова: Голяма част от безопасността на движението зависи от качеството на пътната инфраструктура

Безопасността по пътищата не е еднопосочна политика, която зависи единствено от един орган в страната или единствено от страната, тъкмо това я прави толкоз комплицирана и сложна. Нужно е съдействие сред институциите, гражданското общество, бизнеса. Това съобщи пред БНТ Малина Крумова, консултант в кабинета на министър-председателя Бойко Борисов, по повод създаването на Държавна организация „Безопасност на придвижването по пътищата“.

Крумова съобщи, че не може да разяснява дали тя ще оглави новата организация, защото следва да се вземе решение на Министерски съвет.

Целта на новата организация е да се понижат жертвите и потърпевшите при ПТП, с цел да може да спасим човешки животи, в последна сметка, добави Крумова. Не мога да ви обещая, че със основаването на организацията няма да има тежки ПТП-та, това би било нереалистично. Но си слагаме за цел тежките произшествия да намалеят с 20% за една година, изясни още съветникът на премиера.

Фактът, че няма пълномощия към момента не значи, че тази организация няма да си прави работата.
Голяма част от сигурността на придвижването зависи от качеството на пътната инфраструктура, сподели тя.

Много постоянно секторите с централизация на ПТП-та са разпознати от органите на Министерство на вътрешните работи, предложено е на притежателя да предприеме дейности във връзка с реорганизация, само че такива дейности не се подхващат. Функцията на Агенцията в този случай ще бъде да наблюдава дали органите, на които е предоставено осъществяването на несъмнено деяние, са изпълнили това деяние, добави още Крумова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР