Безопасни за здравето ли са наргилетата и електронните цигари? Какво

...
Безопасни за здравето ли са наргилетата и електронните цигари? Какво
Коментари Харесай

Ново изследване разкри страшни вреди от наргилето и електронните цигари!

Безопасни за здравето ли са наргилетата и електронните цигари? Какво се съдържа в тютюна за наргиле и в никотиновите течности за електронни цигари? Отговорите на тези въпроси дава Георги Георгиев в рубриката „ На твоя страна ”.
В момента в България има към 2.1 млн. дейни пушачи, а от ден на ден търсят и съвременни заместители на цигарите - наргилета и електронни цигари. Държавата обаче е напът да забрани наргилетата в заведенията по сходство на разпоредбите, които към този момент съществуват за цигарите и тютюневия пушек. В същото време така наречен водни лули стават все по-модерни, особени измежду младежите.

И това е забавно: Бездимни цигари нападат пазара - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

Според СЗО един час пушене на наргиле е равно на 100 изпушени цигари по размер вдишан пушек . И до момента в който една цигара се пуши за 3-4 минути, пушенето на наргиле трае сред 20 и 80 минути – приблизително 45 минути, което покачва и рисковете. При изгарянето на растителните смеси от билки и сухи плодове се отделят никотин, катран, въглероден окис и даже тежки метали.

Според специалистите съставките в течностите за електронни цигари при нагряване също образуват нездравословни за здравето ни субстанции. Позволените съставки в наргилето и електронните цигари са избрани от Брюксел. Контрол върху това какво съдържат актуалните способи за пушене обаче у нас съвсем липсва.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР