Безобразното сметище до жилищния комплекс Оазис - 4, който се

...
Безобразното сметище до жилищния комплекс Оазис - 4, който се
Коментари Харесай

10 дни чистят авгиевите обори до Оазис - 4

Безобразното бунище до жилищния комплекс „ Оазис - 4 ”, който се намира на ул. „ Димитър Талев ”, би трябвало да бъде изчистено в период от 10 дни. Това разпореди кметът на регион „ Южен ” Борислав Инчев, откакто „ Марица ” писа за противозаконното сметище. Горичката до блока колос и черният  път, който води към кв. „ Беломорски ”, са отрупани с  камари празни опаковки от вар и цимент, счупени плочки, керемиди, тухли, ламарини, износени автомобилни гуми.  По нищо не проличава, че живеем в оазис, разясняват възмутените от гледката жители на комплекса. 

Служителите, изпратени незабавно на инспекция от районния кмет, са открили, че цялата територия е нечиста най-вече със строителни боклуци. Земята е частна, а един от съсобствениците на парцела е вложителят на „ Оазис - 4 ”. Изпратили сме до тях уведомителни писма да приведат парцелите си в естествен тип, изясни Борислав Инчев. След като срокът изтече, администрацията още веднъж ще направи инспекция. Този път, в случай че предписанието не е изпълнено, ще се постановат санкции.  Засега няма по какъв начин да се откри кой или кои жители изхвърлят строителния отпадък на непозволено място, вместо да наемат резервоар вид „ лодка ” или да го закарат на сметището в Първенец.

Законът задължава притежателите да поддържат както постройките, по този начин и незастроените парцели, подсети Борислав Инчев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР