„Безкрайно сме обидени, много наранени, шокирани. В 21 век един

...
„Безкрайно сме обидени, много наранени, шокирани. В 21 век един
Коментари Харесай

Д-р Николова: Скоро очаквам дискусия колко е полезен боят върху лекарите

„ Безкрайно сме афектирани, доста засегнати, шокирани. В 21 век един мъж е свален и душен на пода в мястото, в което той всекидневно оказва помощ и се грижи за болните. Този сътрудник е отишъл самичък в едно село, с цел да се грижи за хората и по този начин на тях не им се постанова да търсят друго далечно лечебно заведение, в което да се лекуват “. Това сподели пред Нова телевизия членът на УС на БЛС и общопрактикуващ доктор доктор Гергана Николова във връзка вчерашното нахлуване над доктор Ивайло Иванов в кабинета му в с. Ново село, Русенско.

„ Задавам си въпроса какво излъчваме ние с това в обществото? Дали новозавършилите лекари ще изберат да работят в една страна, където доктор може да бъде повален на пода там, където работи. Колко от лекарите ще решат да отидат в селските здравни служби, където могат да станат жертва освен на вербална експанзия, само че и на физическа разпра?”, добави тя.

Д-р Николова посочи, че незабавно, откакто са се появили фрагментите в интернет с офанзивата против медика, УС на БЛС, както и УС на НСОПЛБ, са се събрали на съвещания и са решили, че организациите ще поемат напълно юридическата помощ на медика.

„ Искам да се знае, че всеки един доктор може да разчита на Лекарския съюз, а общопрактикуващите лекари и на Националното съдружие, които да застанат зад тила им и да им окажат помощ във всяко отношение. Това, което се вижда, е тежкият разлом, който се получи от безкрайното говорене на тотално недоказани неща за умрелите, за вредността от имунизациите. Само си представете по какъв начин ще се слагат от през днешния ден ваксини “, съобщи още тя.

По отношение на изказванията на доцент Мангъров доктор Николова съобщи, че не може да се приказват ненаучни неща. „ Трябва да се видят обстоятелствата – какъв брой са имунизираните и неимунизираните в лечебните заведения, какъв брой са имунизираните и неимунизираните умряли. Това са голите обстоятелства, които никой не манипулира. Ако продължаваме по този начин, скоро чакам полемика какъв брой е потребен боят върху лекари и по какъв начин се отразява на работния развой! Нас ни бият, тъй като оказваме помощ на хората – това се случва “, безапелационна беше доктор Николова.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР