Безкористна постъпка на седмокласник от Айтос. 14-годишният Исус Христов, който

...
Безкористна постъпка на седмокласник от Айтос. 14-годишният Исус Христов, който
Коментари Харесай

Безкористна постъпка: 14-годишният Исус намери и върна портмоне с пари


Безкористна постъпка на седмокласник от Айтос. 14-годишният Исус Христов, който живее в дом без ток с още осем братчета и сестричета, откри портмоне с пари и дебитна карта на улицата и го занесе в полицията. Трогнати, негови съграждани връщат жеста към фамилията му.

Вчера Исус е имал рожден ден, а няколко студенти са го завели в сладкарница и са му купили първата торта в живота му, както и обувки.

„ Намерих портмонето, отворих го, отидох до магазина и споделих, че съм намерил пари. Те ми споделиха да отида да го дам в полицията и го направих “, описа той пред bTV.
Снимка: bTV

Случката е от края на януари.

„ Може би с изключение на възприятието на дълг, което очевидно има в него, другата причина е, че 10 дни преди да откри тази сума сътрудник от Детска педагогическа стая в районно управление (на МВР) – Айтос го е видял, че е без обувки и му е купил такива. Говорили са с него и очевидно това е повлияло в него, има доверие в полицейските чиновници и първата му мисъл е да съобщи парите. Семейството живее извънредно оскъдно и тази сума би им помогнала извънредно доста, все пак той ги връща и за което ще бъде отличен от нас “, описа старши комисар Калоян Калоянов от ОДМВР – Бургас.

От полицията са му подготвили грамота, а по време на тържеството, особено в негова чест, фондация от Бургас също е подготвила изненада за него.

„ Исус е извънредно положително и мъдро дете, доста е обичан и почитан от съучениците си. Гордеем се, че е наш възпитаник “, съобщи шефът на ОУ „ Атанас Манчев “ Дора Георгиева.

Семейството има потребност от хранителни артикули и облекла. Училището ще му сервира благодарствена грамота и дарове.

Мечтата на 14-годишният Исус е да стане служител на реда.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР