Без значение кой вид целувка предпочитате, Международният ден на целувката

...
Без значение кой вид целувка предпочитате, Международният ден на целувката
Коментари Харесай

6 юли е Международен ден на целувката

Без значение кой тип целувка предпочитате, Международният ден на целувката - 6 юли, е идеалното време за отбелязване на този елементарен, само че мощен жест. От френската целувка и формалната целувка по бузата до целувката за привет и целувката за сбогом - целувката е вековна процедура със значение, което се простира надалеч оттатък романтиката.


Ако се върнем обратно във времето, можем да благодарим на римляните за необятното разпространяване на целувката в Европа. Те разказват целувката в три форми: osculum (приятелско погалване по бузата), basium (любовна целувка по устните) и savium (най-страстната целувка по устата). В римското общество по кое време, къде и по какъв начин целуваш някого е било значим индикатор за обществения статус.

Предполага се, че терминът " френска целувка " най-вероятно е фиктивен от американски и английски военнослужещи във Франция по време на Първата международна война, които са забелязали, че галските дами са по-отворени към използването на буйната техника, в сравнение с техните американски и английски посестрими. Така че, макар че французите явно не са първите, които се занимават с " френска целувка ", наподобява напълно вярно да им се отдаде дължимото поради любовния възторг на френските влюбени преди 100 години.

Интересно е, че французите в действителност до неотдавна нямаха специфична дума за известната целувка уста в уста. Глаголът galocher, определян като " целуване с езици ", е прибавен в известния, само че всекидневен френски речник Le Petit Robert през 2014 година В днешно време френските целувки са толкоз известни, че екип от японски откриватели неотдавна изобрети машина за френски целувки, в която разграничени двойки могат да се свържат чрез сходни на сламки устройства, които работят благодарение на компютър.


Самият Международен ден на целувката не е единствено, с цел да се отдаде нужното внимание на френската целувка, а за доближаване на хората като цяло. Основната концепция, която стои зад него, е, че доста хора са не запомнили простите удоволствия, свързани с целувката поради самата целувка, за разлика от целувката като елементарна обществена условност. Целувката може да бъде прелестно прекарване сама по себе си и е израз на обич и фамилиарност.

Честит празник! /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР