Без значение дали го наричате пътешествие, любов към пътуването или

...
Без значение дали го наричате пътешествие, любов към пътуването или
Коментари Харесай

Пътешествениците на Автосалона в София: SUV модели, луксозни кемпери и мотоциклети

Без значение дали го наричате " странствуване ", обич към пътуването или просто " любознание ", има хора, чиято пристрастеност да изследват нови места не може да бъде укротена. Те постоянно ще търсят нещо ново и друго, без значение от броя ваканции или пътуванията, които подхващат. За тях на автосалона в София ще има специфична категория коли – от еднодневни завършения до пътувания без дестинация.

Испанският производител Seat през последните две години е извънредно деен в лансирането на нови модели. Само след седмица в Интер Експо Център ще забележим чисто новия градски кросоувър Arona, чиято премиера бе единствено преди месец във Франкфурт. Компактният SUV е построен на модерната платформа MQB A0, която бе употребена при различен модел на испанците – хечбека Ibiza. Дебютът й беше малко по-рано тази година, само че от 14 до 22 октомври ще свети и пред българската аудитория. Но да се върнем на Arona - предлага се в 68 цветови комбинации по желание, а в оборудването могат да влизат адаптивен круиз-контрол и система за следене на " слепите " зони. Въпреки компактните размери, размерът на багажника е сериозен - 400 литра. Arona ще навлезе на пазара по отъпкан път, проправен от по-големия си родственик Ateca, който единствено за една година справедливо зае почтено място в най-бурно растящият сегмент - този на кросоувърите.



На същата SUV вълна са настроени и от корейския производител Ssang Yong за идния Автомобилен салон в София. Те ще покажат новия Rexton, който също идва топъл-топъл, непосредствено от премиерата си във Франкфурт. Моделът е станал по-дълъг и по-широк. Външният дизайн е съществено изменен и огромният всъдеход е безусловно квалифициран за автомобилни състезания за хубост. Предлага по-богато съоръжение, по-голямо вътрешно пространство и по-голяма сигурност. Обемът на багажника варира от 820 л (за 5 места) до 1 977 л (при сгъната задна седалка). За задвижването на новия Rexton се грижи 2,2-литров дизел с мощ 181 кс. Скоростната кутия е 6-степенна механична, само че като алтернатива е наличен и " автомат " със 7 предавки. Задвижването е към задните колела или 4х4. Продажбите на новия SUV ще започват през ноември.



До него на щанда ще застане и Rodius, който е претърпял цялостна фейслифт смяна. С над 5-метровата си дължина, той е измежду най-внушителните експонати на Автомобилен салон София 2017. Към това прибавяме 4х4 задвижване, комфорт на лимузина, 7 седалки и място за доста багаж. Големият корейски автомобил към този момент е и с нов common-rail дизелов мотор с мощ 178 к.с. и 400 Нм въртящ миг. Редом с новите си попълнения, вносителят на марката ще изложи и другите модели, които предлага у нас - Tivoli и Korando.

Suzuki идва както с коли, по този начин и с огромна гама мотоциклети. Японският производител съществено обнови моделите си, като на пазара са към този момент новите генерации на Baleno, Ignis, познатата и обичана от доста хора по света Vitara и обновеният S-Cross. На щанда ще бъде и новият Suzuki Swift, чиято премиера бе на автосалона в Женева през март тази година. Сегашната версия е с 10 мм по-дълга и с тъкмо толкоз по-ниска от своя предходник. Топ-версията на модела е с 1.0-литров мотор с 3 цилиндъра от фамилията BoosterJet. Той предлага 102 кс и 150 Нм въртящ миг, като може да работи с 6-степенна автоматизирана скоростна кутия. Хечбекът се предлага и като " мек хибрид " (mild hybrid), чийто 1.2-литров бензинов мотор с 84 коня е комбиниран с електромотор с 31 кс. В оборудването на модела влизат светодиодни основни фарове, камера за заден ход, парктроник, система за надзор на лентата на придвижване, мултимедийна система със сензорен екран, поддържаща Apple CarPlay и Android Auto.



В София Suzuki ще зарадва и почитателите на мотоциклетите с премиерата на 4 свои машини. Това са V-STROM DL1000, V-STROM DL650 XT, GSX-S1000 и SV650.



Лекотоварните коли притеглят внимание с няколко практични, само че извънредно специфични модела. Мястото им не е толкоз сред работягите - те са екстравагантни, супер оборудвани и подобаващи за екзотични завършения. Ще ни чакат на щанда на един от водачите в сегмента – Volkswagen. Култовият за феновете на къмпингуването кемпер е в най-луксозната му версия Californiа Ocean TDI 4MOTION150, разрастващ мощ от 204 кс. Тази машина е несравнима за хората, които обичат доста да пътуват, без да се лишават от комфорт. Това в действителност е 4-звезден хотел на колела. Автомобилът разполага с кухненска ниша с газов котлон, падаща маса, практични благоприятни условия за предпазване на движимости и до 4 места за спане. Към отчасти поцинкованата каросерия, моторите със " старт-стоп " система и електронната стабилизираща стратегия със спирачен помощник, в оборудването на кемпера има системата за различаване на умората, както и къмпинг-маса със сгъваеми столове и ледник.

Другият забавен представител от начин на живот моделите на Volkswagen е извънредният 7-местен Caddy Alltrack TDI 4MOTION, задвижван от мотор със 150 кс. Той е в равнище на съоръжение Trendline, като се отличава от останалите модели с офроуд дизайна си - рейките на покрива и страничните огледала са в сребристо, задните стъкла и стопове са затъмнени и придават неповторима визия на модела. 17-цоловите джанти от лека сплав “Quito " приключват външния му образ. Акценти в интериора са специфичните декоративни детайли на арматурното табло " Carbon Squere Dark ", частичното кожено съоръжение с пъстър тегел и хромираните детайли. Благодарение на задвижването на четирите колела 4MOTION, Caddy Alltrack може да ни води до най-красивите места с оптимално сцепление и усъвършенствана сигурност в завоя, изключително при мокра или заснежена пътна настилка. Разполага с внедрен пакет “Светлина и Видимост ", както и интегрирани фарове за мъгла в бронята. Има ли някой да се тормози да пътува през нощта или при неприятни метеорологични условия?

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР