Без участието на Продължаваме промяната депутатите от Правната комисия на

...
Без участието на Продължаваме промяната депутатите от Правната комисия на
Коментари Харесай

Правната комисия прие антикорупционния закон на ПП, те напуснаха заседанието

Без присъединяване на " Продължаваме промяната " депутатите от Правната комисия на Народното събрание одобриха на първо четене техния план на антикорупционен закон и законопроекта на служебното държавно управление. Повечето от другите парламентарни групи оповестиха, че ще ги поддържат.

По-рано депутатите от Политическа партия напуснаха първото съвещание на правната парламентарна комисия, откакто болшинството в нея отхвърли настояването им да не бъдат обсъждани трите проектозакона за смяна в Изборния кодекс и импортирани от самите тях антикорупционен закон, тъй като не са минали през публично разискване, оповестява БНР.

" За " двата законопроекта по тематиката антикорупция гласоподаваха всички парламентарни групи, без отсъстващите " Продължаваме промяната " и " Възраждане ", които се въздържаха. Уговорката, която беше направена от всички е, че сред първо и второ четене ще бъдат направени промени. Правосъдният министър Крум Зарков изрази вяра, че най-после ще се получи един добър законопроект.

Депутатите от правната комисия продължиха работа с разискване на трите проектозакона за смяна в Изборния кодекс, свързани с връщането на хартиената бюлетина.

Преди да изоставен съвещанието Политическа партия желаеха техния законопроект и трите проектозакона за смяна в Изборния кодекс да бъдат разисквани едвам откакто се получат мнения от заинтригуваните страни и минат на публично разискване - останаха малцинство и напуснаха и разясниха изолацията си.

" В този парламент, виждате, че от самото основаване се основават странни оркестри, странни обединения поради разнообразни ползи и тематики - към този момент говорихме, че имаше коалиция " Вежди Рашидов ", коалиция " хартиена бюлетина ", сподели Милен Матеев от Политическа партия, който е зам.-председател на комисията.

 Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР