Без сериозни нарушения протича гласуването на баложата, съобщи вътрешният министър

...
Без сериозни нарушения протича гласуването на баложата, съобщи вътрешният министър
Коментари Харесай

МВР: До момента няма сериозни нарушения на изборните права


Без съществени нарушавания протича гласуването на баложата, заяви вътрешният министър Бойко Рашков, откакто гласоподава.

" До момента няма съществени нарушавания. Има такива, които не заслужават да се тревожим за тях. Някъде, в някои от районите, има болни ръководители на комисии. Има ред, по който те се заменят. Получих известие рано сутринта - по наша линия нямаме проблеми с оглед защитата, с оглед това, което Министерството на вътрешните работи е длъжно да обезпечи в изборния ден ", добави той и прикани българските жители умерено и без терзания да упражнят правото си на глас

Към 8.00 часа всички изборни секции са отворени и предадени на съответните изборни комисии, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Няма регистрирани съществени нарушавания на публичния ред преди началото на изборите. От Министерство на вътрешните работи припомнят, че в изборните пространства не се позволяват въоръжени лица и такива, носещи предмети, рискови за живота и здравето.

Забранява се потреблението на мобилни телефони, фотоапарати или друга техника за снимане на метода на гласоподаване. Служителите на вътрешното министерство ще се намесват за възобновяване на реда, когато това е належащо и има надлежно решение на изборната комисия.

Предприети са и всички нужни ограничения за защитата на публичния ред, пожарната сигурност и обезпечаване на умерено протичане на изборния ден. Хората могат да подават сигнали, свързани с нарушавания, които попречват естественото протичане на изборния развой, на денонощната телефонна линия 02 901 12 98, както и на имейла – [email protected].

В днешния ден чиновниците на секторите " Български документи за идентичност " в полицейските ръководства ще работят до 19.00 часа и ще издават удостоверения за гласоподаване.

Преди дни от министерството оповестиха рекорден брой досъдебни производства след края на парламентарните избори и първия тур на вота за президент. Разследванията бяха над 140, като 122 от тях са за нарушение на изборните права на жителите.

До 19 ч. ще се издават и удостоверения за гласоподаване. Те ще важат единствено пред изборните комисии. Хората могат да получат сходни документи в полицейските ръководства в цялата страна. Удостоверенията ще се издават единствено против подадена поръчка за издаване на нова персонална карта, припомня БНР.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР