Без сделка приключиха тристранните преговори по пакета Мобилност“ между Европейския

...
Без сделка приключиха тристранните преговори по пакета Мобилност“ между Европейския
Коментари Харесай

Европейските институции не постигнаха съгласие за пакета Мобилност

Без договорка завършиха тристранните договаряния по пакета „ Мобилност “ сред Европейския парламент, Европейския съвет и Европейската комисия. Разговорите започнаха късно нощес и продължиха до ранните часове на тази заран.

``
реклама

Съгласие сред трите водещи институции на Европейския съюз не е било реализирано по най-големите тематики от законодателния пакет, измежду които е и връщането на камион в страната на домуване по време на месечната отмора на лидера, предава БНР.

В началото на месеца транспортният министър Росен Желязков разгласи, че България има подготвеност да сезира Съда на Европейския съюз точно поради тази наредба.

Минути след оповестението на новината за безуспешно приключилите договаряния, български евродепутати разясниха пред „ Хоризонт “, че неяснотите по изхода на пакета „ Мобилност “ остават. Все още няма планувана дата за нова тристранна среща, а в случай че има такава, то тя ще бъде през декември.

Нов кръг тристранни договаряния - по този начин наречените триалози сред Европарламента, Еврокомисията и Съвета на Европейски Съюз, могат да бъдат планувани от ръководителя на транспортната комисия в Народното събрание и министъра на превоза на Финландия, която сега ръководи съюза.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР