Без напредък към споразумение за Brexit приключи работната вечеря на

...
Без напредък към споразумение за Brexit приключи работната вечеря на
Коментари Харесай

Лидерите от ЕС след вечеря в Залцбург: Няма напредък за Brexit

Без прогрес към съглашение за Brexit завърши работната вечеря на водачите на Европейския съюз в австрийския град Залцбург.

Британският министър председател Тереза Мей се обърна към сътрудниците си с апел да се откажат от неприемливите си претенции, които съгласно нея можели да раздерат Англия. Тя удостоверила, че страната ще напусне Европейски Съюз през март, както е планувано, и че няма да има втори референдум за участието.

Мей прикани водачите на Европейски Съюз да вземат образец от нея и да нагодят позициите си в договарянията, тъй че да реализират добра договорка.

"За да реализираме сполучлив свършек, то Европейски Съюз би трябвало да промени позицията си също както Обединеното кралство го направи. Уверена съм, че с благосклонност и решителност можем да договорим договорка, която е добра и за двете страни ", сподели Тереза Мей пред публицисти преди вечерята с водачите на Европейски Съюз.

Германският канцлер Ангела Меркел от своя страна прикани за доброжелателност и почитание в договарянията сред Англия и Европейски Съюз. Тя съобщи, че е допустимо Англия и Европейски Съюз да запазят доста близко съдействие в някои области, по-конкретно в областта на сигурността.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР