Без ковид карантина. Това решиха депутатите, гласувайки промените в Закона

...
Без ковид карантина. Това решиха депутатите, гласувайки промените в Закона
Коментари Харесай

Парламентът отмени карантината за болни от COVID-19

Без коронавирус карантина. Това взеха решение депутатите, гласувайки измененията в Закона за здравето. На 5 май 2023 година Световната здравна организация е прекратила оповестената неотложност за публичното здраве от интернационално значение във връзка с COVID-19, обвързвана с заплахата от интернационално разпространяване на заболяването, възможните въздействия върху интернационалния трафик и адекватността на ограниченията за битка.

Заболяването продължава да съставлява пандемия заради неговото разпространяване по целия свят, само че не изисква използването на незабавни противоепидемични ограничения за преодоляване на епидемиологични талази и подеми в заболяемостта.

В България е въведен контрол на COVID-19, като всекидневно се приетите в болница и умрелите от инфекцията, което разрешава осъществяването на разбори и вземането на стимулирани решения за използване на противоепидемични ограничения при пандемичен напредък за запазване живота на лицата в риск.

Предвид актуалните епидемиологични характерности на болестта, както и съществуването на ефикасни ваксини в страната, провеждането на контрол на COVID-19 и готовността на медицинския личен състав за лекуване на болни, по отношение на заболелите и контактните лица не следва да се ползват в допълнение ограничаващи ограничения, като наложителна изолираност и карантина. Изолацията следва само да се ползва в лечебните заведения като част от дейностите по предварителна защита и надзор на възникването на вътреболнични инфекции.

Във връзка с изложените претекстове, със законопроекта се предлага COVID-19 да отпадне от групата болести, по отношение на които се ползва наложителна изолираност и карантина според настоящата наредба от Закона за здравето.
 Здравните управляващи изпращат коронавирус вълната и чакат грипа
Здравните управляващи изпращат коронавирус вълната и чакат грипа

Няма напредък на заболяемостта от коронавирус

Кой ще понесе отговорност за психоатаката върху българското общество, попита Костадин Костадинов. Връщаме се към естествения си метод на живот, удовлетворен е той. Това беше психопандемия, безапелационен бе водачът на " Възраждане ".

Станислав Балабанов от Има Такъв Народ напомни, че партията по време на пандемията отричали политическия фашизъм. Той се обърна към някогашния здравен министър Костадин Ангелов като напомни, че ГЕРБ затворили даже парковете.   А с цел да е коронавирус един елементарен грип през днешния ден, по думите му, всички трябвало да преминат през него.

Имаше всеобща нервност и тя не беше единствено в България, уточни Иван Ченчев от Българска социалистическа партия. Според него ограниченията не били положителни.

Тошко Йорданов пък показа, че баба му умряла без коронавирус, а от инсулт, само че лекарите били подтиквани да търсят коронавирус. Що не си набиете всичките ваксини, ядоса се той. Това, което направихте с  българския народ, е непоносимо, безапелационен бе националният представител.

38 520 души починаха, само че 1 300 000 бяха излекувани, уточни Лъчезар Иванов от ГЕРБ. И досега няма лекуване на коронавирус, изтъкна Андрей Чорбанов и разкритикува десетките милиони, изхарчени за пробни ваксини.

В последна сметка 140 депутати единомислещо поддържаха отпадането на коронавирус карантината. Костадин Ангелов изиска законът да се гледа на второ четене още през днешния ден. Предложението мина поради значимостта на закона. Така законът бе признат дефинитивно. 
 Личните лекари поддържат отпадането на карантината за COVID-19
Личните лекари поддържат отпадането на карантината за COVID-19

Коронавирусът може да се лекува и да се профилактира с ваксини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР