Без Газпром няма как да постигнем цена на газа 250

...
Без Газпром няма как да постигнем цена на газа 250
Коментари Харесай

Газовите доставки: Посредниците ми са по-добри от посредниците ти

Без " Газпром " няма по какъв начин да реализираме цена на газа 250 лева./мВтч. Помните ли тези обети на служебния кабинет отпреди месец-два? То не бяха среднощни конференции за " безпорядък и съсипия ", спешни щабове, театрални подиуми с работодатели и синдикати - единствено и единствено да се втълпи на българския народ, който допреди това не беше и помирисвал природен газ, че без сделка с руснаците ще би трябвало да стоим на мрачно и студено през зимата.

Е, руснаците предстоящо отхвърлиха даже да си приказват с българските управляващи, колкото и те да ги молиха. Но проблеми няма да има. А можеше да ни омотаят с обещания, на които служебният кабинет щеше да се върже, и посред зима в действителност да ни оставят без газ. Така че най-малко в това отношение от " Газпром " постъпиха почтено.

Какво обаче последва от съветския отвод? Чисто и просто продължаваме както и до момента. Но " хаосът и разрухата " към този момент са ред и сигурност. След извършения преди дни търг " Булгаргаз " ще купува част от количествата за ноември от гръцките Mytilineos и DEPA, които и по време на кабинета на Кирил Петкова доставяха газ. И поради които ГЕРБ и служебното държавно управление упрекваха предходната власт в тежки грехове. И преди, и в този момент тези компании все са си медиатори - купуват газ я от " Газпром ", я от Cheniere, я от другаде и го препродават. Но в единия случай са неприятни, а в другия - положителни.

Всъщност значимото е, че природният газ поевтинява - за ноември ще е към 166 лева./мВтч, само че не поради служебния кабинет или сделките с гърците, а просто тъй като към този момент е ясно, че Европа ще изкара зимата без " Газпром ". Интересно е единствено какво ще кажат в този момент работодателите, които през август твърдяха, че са подготвени да заплащат по 250 лева./мВтч и упорстваха да преговаряме с " Газпром ", с цел да реализираме тази цена. Ще субсидират ли страната, като заплащат толкоз, колкото споделят, че могат, или ще понижат цените на стоките и услугите си, щом газът е по-евтин?
Реклама Свързани публикации Газ, ток или да се надяваме на знамение 14 октомври 2022, 09:03 Светът навлиза в нова епоха: страната избавя всички! 14 октомври 2022, 06:13 Гърция съумя да се зареди със 100% ток от ВЕИ, въпреки и единствено за няколко часа 13 октомври 2022, 15:30 Предпоследно: Европейски Съюз е подготвен с пакета ограничения за енергетиката през зимата 13 октомври 2022, 12:17 Жозеп Борел: Просперитетът на Европейски Съюз разчиташе на Русия и Китай, само че този свят към този момент го няма 13 октомври 2022, 09:30 Два гръцки медиатора ще ни доставят газ и през ноември. Но към този момент проблем няма 11 октомври 2022, 16:15 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР