Без дебати управляващото мнозинство в Народното събрание отхвърли искането на

...
Без дебати управляващото мнозинство в Народното събрание отхвърли искането на
Коментари Харесай

НС отхвърли искането на ГЕРБ за временна комисия за меморандумите

Без диспути ръководещото болшинство в Народното събрание отхвърли настояването на ГЕРБ за основаване на краткотрайна комисия, която да прегледа всички меморандуми и писма за планове, подписани от членове на държавното управление в интервала 12 май предходната година до 20 април тази година.

ГЕРБ настояваше за комисията със период на активност 1 месец, с цел да се реализира самобитен надзор на обществените средства.

В претекстовете си за основаване на комисията ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова означи меморандума от 23 март, подписан от енергийния министър Александър Николов с компанията " Джемкорп " за предстоящи вложения за над 1 милиард $ в зелена сила.

" Инвестицията беше оповестено, че е обвързвана с плана за цех за акумулатори за депозиране на сила, който държавното управление промотира като опция на въглищните ТЕЦ-ове в басейна на " Марица-Изток ", както и създаване на хибриден промишлен комплекс на територията на " Марица-Изток ". Напомням, че този план е включен и в Плана за възобновяване с европейско финансиране. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР