Бейрут. България и Ливан ще работят за насърчаване промотирането на

...
Бейрут. България и Ливан ще работят за насърчаване промотирането на
Коментари Харесай

България и Ливан ще работят за насърчаване промотирането на земеделски стоки и продукти

Бейрут. България и Ливан ще работят за поощряване промотирането на аграрни артикули и артикули, които да намерят добър банкет надлежно на българския и ливанския пазар. За това се контракти министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на среща с ливанския си сътрудник министър Хасан Ал Лакис през днешния ден в Бейрут, оповестиха от пресцентъра на МЗХГ . Двамата разискаха опциите за задълбочаване на двустранното съдействие в региона на земеделието и по-конкретно повишение на стокообмена със аграрни артикули сред двете страни, както и намаляването на митническите ставки при импорт на млечни артикули и мед за Ливан.
В рамките на визитата си в Бейрут министър Порожанов се срещна още с министъра на телекомуникациите и ръководител на Асоциацията на търговско- промишлените покои на Ливан Мохамед Шукейр и с Мохамед Салех, ръководител на Търговско-промишлената и земеделска камара на Южен Ливан. Бяха разисквани благоприятни условия за образуване на дни на ливанския бизнес от региона на хранително-вкусовата индустрия в България през първата половина на тази година. Представянето ще бъде проведено под патронажа на Министерството на земеделието, храните и горите на България, със съдействието на Българо-ливанския бизнес съвет. Министър Порожанов предложения ливански компании да вземат присъединяване в идващото издание на интернационалното ревю Интерфуд & дринк, което ще се организира през месец ноември в София. По време на срещата с министър Шукейр бяха разисквани опциите за вложения, като ливанският министър предложения български компании да влагат в земеделието и хранително-вкусовата индустрия.
Министър Порожанов посети българския щанд на интернационалното ревю Хорека, което се организира от 2 до 5 април в гр. Бейрут. На щанда ни се показват български артикули като сирене, мед, зеленчукови консерви, вино и плодови сокове.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР