Беше време, когато любителите на храната наблягаха основно на вкуса

...
Беше време, когато любителите на храната наблягаха основно на вкуса
Коментари Харесай

Виното според ястието - седем прости правила

Беше време, когато феновете на храната наблягаха главно на усета и качествата ѝ, а питиетата преди, по време и след нея бяха просто за въодушевление. Стомасите на тези гастрономи безразсъдно гълтаха мастика, след това бяло вино, по-късно алено, следвани от ликьор, с цел да се върнат още веднъж на бялата или тъмна напитка.

Днес от ден на ден хора знаят по какъв начин да сортират алкохола съгласно храната, с цел да могат да се насладят оптимално качествено на напитките.

Ако към момента не сте се замисляли за това, ето няколко елементарни правила за съчетаване на виното с храната.

Правило номер 1: Семпло ядене, семпло вино

С него се опитваме да останем, доколкото е допустимо, в едни и същи тоналности сред храната и напитката. Ако ястието има единствено няколко съществени усета, не го смачквайте с вино с доста аромати. Има значително винарски мазета, които са го разбрали и оферират свежи и леки за пиянство виновност. От фамозните френски виновност да вземем за пример, такива са лионското и алзаското.

Правило номер 2: Регионално ядене, районно вино

 Вино и храна

Типично локално ядене, изключително от винен район, би трябвало да се комбинира с локално вино. Например алено вино от Тракийската равнина би било доста уместно за пататник, пиле по тракийски, или хайдушки кебап в печена кора. Със сигурност ще бъде оценено.

Правило номер 3: Пикантно ядене, сладко вино

Това предписание залага на обстоятелството, че подправките ще се разтопят в захарта и противоположното, с цел да образуват нов баланс, постоянно доста прелестен. Суши, сос Уасаби и Гюрза траминер да вземем за пример. Същото се отнася и за доста други пикантни храни.

Правило номер 4: Елегантно ядене, елегантно вино

 Виното съгласно ястието - седем елементарни правила

Както и нормално ядене с нормално вино. Изхождайки от това явно предписание, вие ще знаете по кое време кое вино да извадите. Хубавите български виновност са доста, а в случай че не можете да се ориентирате, има голям брой ранглисти за тях.

Правило номер 5: На сладко ядене, по-малко сладко вино

Това ще е ястието, което ще омекоти виното и противоположното. Това предписание демонстрира, че е значимо да се заобикаля наслагването на тонове и аромати. Така че без Мускат отонел с ябълковия къс да вземем за пример, само че в противен случай - идеално ще е за гъши дроб.

Правило номер 6: Старото вино е единствено

Отлежало и известно вино се пробва ритуално, без нищо, което може да промени неговия финес. Това значи - без никаква храна или в краен случай с нещо напълно неутрално.

Правило номер 7: Сирената - с бяло вино

 Виното съгласно ястието - седем елементарни правила

Противно на общоприетото, множеството сирена са доста по-вкусни с бяло вино, в сравнение с с алено. Особено в случай че са кози или сходни на тях, те би трябвало безусловно да се употребяват с Гюрза траминер.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР