Берлинале ще бъде открит днес с прожекция на ирландски филм

...
Берлинале ще бъде открит днес с прожекция на ирландски филм
Коментари Харесай

Ирландски филм с Килиън Мърфи открива Берлинале

Берлинале ще бъде открит през днешния ден с прожекция на ирландски филм с присъединяване на Килиън Мърфи, заяви Агенция Франс Прес. Мърфи е измежду любимците за премията " Оскар " за основна мъжка роля за " Опенхаймер ". 

Small Things Like These е акомодация на бестселъра на ирландската авторка Клеър Кийган. Той е в включен в конкурсната стратегия и ще се бори за оценката " Златна мечка ". Килиън Мърфи работи с белгийския режисьор Тим Милантс, а във кино лентата вземат участие още английските актриси Мишел Феърли( " Война на тронове " ) и Емили Уотсън ( " Чернобил " ). Филмът споделя практиката на манастирите сред 1920 и 1990 година да дават за осиновяване извънбрачни деца и да експлоатират техните майки.  

Председател на журито е Лупита Нионго. Настоящото 74-о подред издание на кинофестивала показва еклектична стратегия с филми на режисьори и артисти от целия свят - както огромни продукции, по този начин и документални филми, политически ангажирани и самостоятелни такива.  Мартин Скорсезе, който ще получи почетна " Златна мечка " за повсеместен принос. 

Фестивалът е прочут с политическата си ангажираност. Сега той се организира повече от четири месеца след началото на спора сред Израел и " Хамас ". Преди откриването към 50 сътрудници на " Берлинале " подписаха намерено писмо до шефа на фестивала за приемане на по-категорична позиция по отношение на " офанзивата против живота на палестинците ". Досега управлението показваше " състрадание към всички жертви в Близкия изток " и се безпокоеше от надигащата се антисемитска и антимюсюлманска вълна. 
Два кино лентата показват България на Берлинале 
 „ Отдалечаване “, популяризиран с интернационалното заглавие „ Arcadia “, ще бъде показан в секцията „ Срещи “ (Encounters).

Филмът  проследява историята на Катерина и някогашния доктор Янис, които се насочат към далечен морски курорт. Целта на пътуването им: Янис е извикан в болничното заведение на дребния град, с цел да разпознае жертва от драматичен случай. Когато локалният служител на реда ги осведоми, че автомобилът на жертвата е паднал през парапета на мост и ги води до моргата, Катерина удостоверява най-мрачните си   подозрения. Заедно с Янис двамата стартират да редят частите от пъзела, разкривайки една история за обич, загуба, последователност и занемаряване. 

Продуцентската компания Red Carpet ще се яви на петдневния „ Берлинале копродъкшън маркет “, където дружно със Севда Шишманова ще показа игралния „ Парчета живот “. Продукция на България, Израел и Италия, филмът има желание да опише действителните събития, свързани с атентата в Бургас от 2012 г.  

Междувременно в „ Берлинале Талънтс “ присъединяване ще има младия режисьор, хореограф и продуцент Коста Каракашян. „ Талънтс “ е оповестена като стратегия за развиване на гении и уникален конгрес за кино експерти и фенове на киното, които се събират дружно за публични разисквания, тематични семинари, лаборатории за създаване на планове и доста други събития
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР