Берлин забрани планираните за този уикенд демонстрации срещу ограничителни мерки,

...
Берлин забрани планираните за този уикенд демонстрации срещу ограничителни мерки,
Коментари Харесай

Берлин забрани протест срещу коронавирусните ограничения

Берлин забрани плануваните за този уикенд демонстрации против ограничаващи ограничения, наложени за попречване разпространяването на коронавирусната пандемия, откакто уредниците на митинг, провел се по-рано този месец, не съумяха да подсигуряват, че участниците в него носят маски и съблюдават отдалеченост. Това съобщи Reuters.

Берлинският сенатор Андреас Гайзел съобщи, че управляващите би трябвало да реализират баланс сред правото на независимост на мирни събрания и нуждата да се пазят хората от Covid-19.

" Все още сме в средата на пандемия с възходящ брой инфекции ", сподели той.

Германия съумя да задържи броя на случаите и умрелите от ковид относително невисок спрямо някои други огромни европейски страни. Новите инфекции обаче непрестанно нарастват от началото на юли, изключително през последните седмици.

Около 20 000 души, в това число либертарианци, конституционни лоялисти, крайнодесни последователи и антиваксъри, стачкуваха в Берлин на 1 август.

Гайзел изясни, че уредниците на този митинг съзнателно са нарушили разпоредбите, които по-рано са приели при диалози с полицията, в това число носенето на маски и поддържането на обществена отдалеченост.

„ Подобно държание е недопустимо “, съобщи той, като добави, че не желае Берлин да бъде сцена на тайни теоретици и десни екстремисти.

Ако тълпите към момента се събират, макар възбраната, полицията ще се намеси, добави Гайзел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР