Берлин. Вицеканцлерът и министър на икономиката и опазването на климата

...
Берлин. Вицеканцлерът и министър на икономиката и опазването на климата
Коментари Харесай

Der Spiegel: Вицеканцлерът на Германия призова за диверсификация на доставките на газ, за да се намали зависимостта от Русия

Берлин. Вицеканцлерът и министър на стопанската система и опазването на климата на Германия Роберт Хабек смята за належащо да се увеличи равнището на диверсификация на доставките на газ за Германия, с цел да се понижи зависимостта от Русия. Той изрази това мнение в изявление, оповестено в немското издание Der Spiegel .

„ Наистина, по тази причина считам за моя работа да осигуря по-голямо многообразие от доставки и да понижа зависимостта от една страна “, сподели Хабек, отговаряйки на въпрос за зависимостта на Германия от доставките на газ от Русия. „ Това се обезпечава и от възобновими енергийни източници, което ще понижи потребността от газ “, добави той.

Вицеканцлерът акцентира още, че Германия предизвиква производството и вноса на зелен водород. „ Така енергийната политика има освен екологично, само че и геополитическо измерение “, заключи Хабек.

В този подтекст политикът означи, че Русия има капацитет за произвеждане на водород и развиване на вятърна сила. „ Все отново зависи от изискванията “, сподели Хабек. Освен това той посочи, че „ сега Германия получава 55% от естествения си газ от Русия, само че Европейският съюз сътвори благоприятни условия за приемане на полутечен газ, да
Всичко за Вашата сватба
вземем за пример в Холандия, Полша и Италия “. Цената му обаче, както посочи министърът, е доста по-висока.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg