Берлин. В средата на четвъртата вълна на пандемията от COVID-19

...
Берлин. В средата на четвъртата вълна на пандемията от COVID-19
Коментари Харесай

Олаф Шолц в интервю за Die Welt: Германското общество не е разделено

Берлин. В средата на четвъртата вълна на пандемията от COVID-19 Олаф Шолц пое канцлерския пост в Берлин. В изявление с основния редактор на Die Welt Филип Бургард – първото след встъпването му в служба в Канцлерството, социалдемократът изрази убеденост, че немското общество не е разграничено, а таман в противен случай – сплотено. Ето за какво Шолц е безапелационен, че полемиката към наложителната имунизация няма да раздели страната.

Шолц дефинира избирането си като „ велика демократична задача “. Това, което е най-важно при ръководството, е ясна визия за това какво желаете - това няма нищо общо с визиите, споделя новият канцлер на Федерална Република Германия.

На въпроса дали общата наложителна имунизация против ковид ще раздели страната, Шолц сподели: „ Обществото не е разграничено “. Той уточни, че „ по-голямата част от жителите ” са се ваксинирали. „ Имаме висок % на имунизиране “, сподели Шолц, като добави, че той просто не е задоволително висок.

Припомня се, че Ангела Меркел категорично благодари на Шолц за съдействието, изключително в последната фаза на нейния мандат: „ Истинският жест беше положителното съдействие през последните години и още веднъж след федералните избори “. Наистина е нещо доста особено, че тя е първият глава на държавното управление в Германия от 1949 година насам, „ който напуща поста непринудено и сама “. Това е нещо, „ с което ние като страна можем да се гордеем “, безапелационен бе Шолц. В допълнение той изрази признателност на към Меркел, че „ работихме толкоз тясно дружно, даже в този момент, във етапа на преход на властта “.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР