Берлин в понеделник отрече твърденията, че между германския канцлер Ангела

...
Берлин в понеделник отрече твърденията, че между германския канцлер Ангела
Коментари Харесай

Германия: Нямаме сблъсък с Франция заради НАТО

Берлин в понеделник отхвърли изказванията, че сред немския канцлер Ангела Меркел и президента на Франция Еманюел Макрон е имало конфликт по време на вечерята, откакто френският водач сложи на НАТО диагнозата " мозъчна гибел ".
Двамата европейски водачи се срещнаха на 10 ноември, ден откакто Германия означи 30-годишнината от рухването на Берлинската стена.
Тяхната вечеря пристигна единствено няколко дни, откакто Макрон стресна НАТО със своите забележки и подтикна Меркел да отклони това, което тя назова " премислени решения ", които не са нужни.
The New York Times заяви в неделя за конфликт сред двамата политици по време на вечерята, като Меркел споделила на Макрон, че схваща " желанието му за разрушителна политика, само че че " й е писнало да събира частите от счупеното “ след него.
Говорителят на Меркел Щефан Зайберт не удостовери размяната на остри изречения, като съобщи, че става дума за " поверителна " информация.
Но той добави, че " в това, което канцлерът си спомня за довечера, няма нито недоволства, нито яд, нито спор ".
Освен полемики за края на Студената война преди 30 години, диалозите били „ за постоянно другите политически подходи на Германия и Франция за справяне с проблеми или провокации и за обстоятелството, че ние постоянно търсим и намираме решения “.
В изявлението си пред „ Икономист “ Макрон порица неналичието на съгласуваност сред Европа и Съединени американски щати и оплака скорошните едностранни дейности в Сирия от страна на Турция, основен член на 70-годишния боен съюз.
" Няма съгласуваност по отношение на стратегическото взимане на решения сред Съединените щати и техните съдружници по НАТО. Няма ", сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР