Берлин. Цените на тока и газа продължават да растат в

...
Берлин. Цените на тока и газа продължават да растат в
Коментари Харесай

Der Spiegel: През 2022 година в Германия ще плащат най-скъпия ток в света

Берлин. Цените на тока и газа не престават да порастват в Германия, оповестява Der Spiegel . Догодина междинното нарастване на цените на синьото гориво ще бъде 20%, а на тока - 7%, предвижда онлайн платформата за сравняване на предложения Verivox. В резултат на това за едно средностатистическо семейство годишните разноски за отопление и други битови услуги ще се усилят с към 329 евро.

В същото време в някои федерални провинции се предвижда още по-голям растеж, продължава изданието. Според оценките на Verivox цените на газа в Долна Саксония ще се покачат с 24%, а в Шлезвиг-Холщайн - с 25%. Цените на силата в Германия ще станат най-високите в света, акцентират специалисти от онлайн платформата.

Случващото се е обвързвано с бързото повишаване на вносните енергийни запаси. Така да вземем за пример природният газ нарастна със 193,9%, петролът - със 105,9%, а въглищата - с 213,2%. Увеличението на цената им от своя страна се дължи на несъответствието сред търсене и предложение, изяснява Der Spiegel. От началото на пандемията на ковид икономическата обстановка в Германия се възстановява и производството стартира да пораства, а с него и търсенето на сила. Но предлагането не е в крайник с търсенето. Освен това Русия достави по-малко газ на Германия от в началото плануваното, отбелязва вестникът.

На фона на внезапните съмнения в цените на силата, бранителите на правата на потребителите упорстват управляващите да усилят запасите от газ и финансовата помощ за частните семейства. Ако цените на петрола и газа продължат да порастват, е належащо да се дават пари на фамилии с ниски приходи и в сходство с това нарастване да се индексират дотациите за заплащане на наеми, компенсации за безработица и пенсии, изисква ръководителят на Федералното обединяване на центровете за отбрана на правата на потребителите Клаус Мюлер.

Според него е належащо също по този начин да се реновират къщите с най-ниска енергийна успеваемост, а в средносрочен проект да се отслаби зависимостта на Германия от петрола и газа посредством създаване на различни източници на сила, които са доста по-евтини от изкопаемите горива.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР