Берлин. След месеци на ограничения поради пандемията от коронавирус, Европейското

...
Берлин. След месеци на ограничения поради пандемията от коронавирус, Европейското
Коментари Харесай

Der Spiegel: Кадрите от Европейското първенство са опасни, внушават чувство на безопасност

Берлин. След месеци на ограничавания заради пандемията от ковид, Европейското състезание по футбол даде на германците това, което им липсваше толкоз дълго: „ къси моменти на групова наслада, екстаз, може би даже лек възторг “, написа Der Spiegel . Снимки и видеоклипове демонстрират стотици хора, които пеят, танцуват, прегръщат се на стадион в Мюнхен или във почитател зони в цялата страна. Но тези фрагменти, които медиите излъчват без обяснения, са рискови, предизвестява създателят на публикацията Нина Голомбек.

В Бавария по време на мачовете на немския народен тим с Португалия и Унгария не бяха спазени вярно ограниченията за обществено разграничаване и режимите на маски, за което министърът на опазването на здравето на страната разкритикува немската футболна асоциация. Разбира се, на чист въздух рискът от заразяване с ковид е по-малък, само че не е нулев. Особено в случай че хората стоят един до различен, приказват високо и се смеят. Ситуацията може да се утежни и от неналичието на вятър.

И макар че единствено тези, които са минали тест, към този момент са се възстановили от заболяване или са получили ваксина, се позволяват на стадиона в Мюнхен, това към момента не е причина за нарушение на ограниченията за битка с COVID-19, упорства създателят. Тъй като тези, които са имунизирани, също могат да придвижват вируса и резултатите от бързите проби могат да бъдат неточни. Във почитател зоните в Европа, по време на празненствата след мачовете, въобще няма обвързване да се вършат проби. Видеозаписите и фотосите от тези събития могат да внушат подправено възприятие за сигурност и концепцията, че това държание е обикновено, само че не е, оплаква се Голомбек.

Мобилността на жителите също е опасност, обвързвана с Европейското състезание по футбол. Например, 10 финландски почитатели се заразиха в Русия. На стадиона в Копенхаген 9 почитатели са хванали делта варианта на ковид. Но вместо да бъде внимателна, УЕФА упорства за повече фенове на стадион „ Уембли “, страна, в която инфекциите нарастват заради новия вариант на COVID-19.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР