Берлин. Ситуацията с коронавируса в Германия сега е по-сериозна от

...
Берлин. Ситуацията с коронавируса в Германия сега е по-сериозна от
Коментари Харесай

Йенс Шпан: Ситуацията с коронавируса в Германия е по-сериозна от когато и да било от началото на пандемията

Берлин. Ситуацията с ковид в Германия в този момент е по-сериозна от когато и да било от началото на пандемията – належащо е да се лимитират обществените контакти. Това изказване направи на конференция в Берлин изпълняващият длъжността министър на опазването на здравето на Федерална Република Германия Йенс Шпан, предава TACC .

„ Ситуацията е трагично сериозна, толкоз сериозна, колкото не е била от началото на пандемията “, сподели Шпан, припомняйки, че в Германия над 100 хиляди души са умряли от последствията от инфекцията. По думите му за първи път от началото на епидемията управляващите е трябвало да реалокират над 100 пациенти от един район в различен, с цел да ги настанят в интензивни отделения.

„ Всеки, който мисли, че тази вълна визира единствено Бавария и Саксония, се лъже “, сподели Шпан. „ Трябва да се понижи броят на контактите “, предложи министърът.

Броят на пациентите с ковид в интензивните отделения в немските клиники надвиши 4000 и продължава да нараства, сподели шефът на института „ Роберт Кох " Лотар Вилер.

„ В момента повече от 4000 пациенти с ковид се лекуват в интензивно отделения. Броят им се усилва фрапантно и във всички федерални провинции. Само за седем дни към 2000 пациенти бяха признати в интензивни отделения за първи път “, сподели Вилер. Повечето от тях са хора на възраст сред 50 и 79 години, само че вср че по-често се одобряват представители и на други възрастови групи, добави шефът на института.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР