Берлин. Прокуратурата на Берлин провежда разследване срещу членовете на Президиума

...
Берлин. Прокуратурата на Берлин провежда разследване срещу членовете на Президиума
Коментари Харесай

Der Spiegel: Разследват германския външен министър за получаване на „коронавирусни бонуси“

Берлин. Прокуратурата на Берлин организира следствие против членовете на Президиума на „ Зелените “ и съпредседателите на политическата партия Роберт Хабек и Аналена Бербок, оповестява списание Der Spiegel , като се базира на изказване на фракцията и надзорното ведомство. През зимата на 2021 година, след промяната на държавното управление, господин Хабек става министър на стопанската система и заместник-канцлер, а Бербок оглавява немското външно министерство.

Според изданието представители на президиума на партията през 2020 година са получили нелегално заплащания за „ ковид “ в размер на 1,5 хиляди евро всеки. Президиумът на партията пресмята и начислява тези бонуси независимо. Освен всичко друго, всички членове на президиума са обвинени по делото, в това число Рикарда Ланг и Джамила Шефер, както и шефът на партията Михаел Келнер и нейният ковчежник Марк Урбах.

Самият факт за заплащанията на Аналена Бърбок стана съществена тематика по време на предизборната акция. Миналия май в ефира на токшоу на журналистката Сандра Майшбергер Бербок сподели, че става дума за погашение на така наречен коледен
бонус, който тя е заявила. След това външният министър призна, че не е уведомила ръководителя на Бундестага за заплащанията. Впоследствие тя съобщи, че съжалява за грешката.

Превод и редакция: Иван Христов

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР