Берлин. От началото на ноември шофьорите във Федералната република вече

...
Берлин. От началото на ноември шофьорите във Федералната република вече
Коментари Харесай

Затягат пътния контрол в Германия, вдигат и наказанията!

Берлин. От началото на ноември водачите във Федералната република към този момент заплащат доста повече от преди за избрани нарушавания заради новия азбучник с санкции. Фокусът на вниманието на полицията е върху всички, които карат прекомерно бързо, паркират погрешно и по-специално пречат или заплашват участниците в придвижването по тротоарите или велосипедните алеи. Както заяви Федералното министерство на превоза (BMVI), по-строгите условия за санкции и предизвестия са предопределени най-вече за въздържане от нарушавания.

Освен към нарушителите на скоростта и паркинг хулиганите, фокусът на новия азбучник с санкции пада и върху тези които не обезпечават бързо спешна лента, свободна за прекосяване на колите за спешна помощ, спешните служби и полицията. Те към този момент са застрашени от санкция от 200 евро, две наказателни точки в регистъра на нарушителите във Фленсбург и едномесечна възбрана за шофиране.

А при положение на заплаха от водач, който нарушава спешната лента като се намъква в нея за изпреварване на задръстването, санкцията се усилва на 280 евро плюс две точки и едномесечна възбрана за шофиране. Ако имуществени вреди са породени от неоформяне на избавителната лента, се дължат 320 евро, две точки и едномесечна възбрана за шофиране.

Всеки, който влезе в спешна лента без позволение, също ще получи възбрана да кара за един месец, две точки във Фленсбург и санкция от 240 евро. И за това нарушаване санкцията нараства последователно до 280 евро с увреждане, 300 евро при застрашаване и 320 евро при вреда на имущество.

С тези към този момент много фрапантни санкции законодателят регистрира обстоятелството, че единствено работещ спешен кулоар разрешава на потърпевши хора да бъдат обгрижвани без излишно закъснение. И за тези хора всяка минута закъснение може да е жизненоопасна.

Шофьорите, които неразумно паркират по тротоари и велосипедни алеи, също съставляват забележителен капацитет за контузии и са евентуална заплаха. Същото важи и за паркирането на втори ред. Последното нарушаване в този момент коства 55 вместо предходните 20 евро. Ако паркирате автомобила си на тротоар или велосипедна пътека по възпрепятстващ или рисков метод и по този метод принуждавате пешеходец да употребява улицата, можете да очаквате санкция до 80 евро, в случай че бъдете хванати. Ако пък се стигне и до материални вреди, санкцията е 100 евро. Във всички тези случаи „ черешката на тортата “ е друга точка във Фленсбург. А в случай че ползвате неупълномощено паркомясто за инвалиди, " талонът за паркиране " се усилва от 35 на 55 евро.

Бързаците също ще би трябвало да бръкнат по-дълбоко в джобовете си. Защото в градските региони превишаването на скороста с 16 до 20 км/ч към този момент се „ таксува “ 70 вместо досегашните 35 евро. А тези, които карат с 16 до 20 км/ч превишение отвън обитаемоте места, ще би трябвало да дадат 60 вместо предходните 30 евро. По принцип важи следният принцип: колкото повече превишавате ограничаването на скоростта, толкоз по-скъпо става. В горната част на на скалата, когато са измерени с повече от 70 км/ч над ограничаването, ще се заплащат 800 евро в градските региони и 700 евро отвън градските региони.

Освен това бързаците, които, както и преди, надвишават оптималната скорост от 21 км/ч и повече, ще би трябвало да чакат спомагателни наказателни точки във Фленсбург. И съгласно новия азбучник с санкции, възбраната за шофиране ви заплашва в случай че карате с превишаване на ограничаването на скоростта в градските региони с 31 км/ч и отвън градските зони с 41 км/ч.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР