Берлин. На няколко места в Германия в сряда бяха запалени

...
Берлин. На няколко места в Германия в сряда бяха запалени
Коментари Харесай

EA Daily: Мюсюлмани горят израелски знамена пред синагогите в Германия

Берлин. На няколко места в Германия в сряда бяха запалени обществено флагове на Израел. Актовете на политически вандализъм са свързани с ескалацията на арабо-израелския спор в Близкия Изток, предава EA Daily .

Знаме на Израел е запалено пред две синагоги – в Бон и Мюнстер. Също по този начин по един от храмовете са хвърляни камъни. Полицията е задържала повече от 10 души. В момента антиизраелските произшествия се проверяват от немските служби за държавна сигурност.

Полицията в Мюнстер е задържала 13 души, обвинени в присъединяване в случая. На собствен ред в Бон няколко младежи хвърлиха камъни по входа, вследствие на което вратите на синагогата бяха развалени. Трима обвинени са задържани.

Дойче веле прецизира, че още по-рано в Дюселдорф е изработен опит за запалване на мемориална плоча на мястото на някогашната синагога.

Ръководителят на немската дипломация Хайко Маас изрично осъди ракетните офанзиви против Израел от Ивицата Газа. Той съобщи, че сходна ескалация на насилието е неприемлива. „ В тази обстановка Израел има право на самоотбрана “, акцентира министърът.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР