Берлин. Министър-председателите на федералните провинции и новият канцлер на Германия

...
Берлин. Министър-председателите на федералните провинции и новият канцлер на Германия
Коментари Харесай

Die Welt: Новото германско правителство не изключва затягане на мерките срещу COVID-19 преди Коледа

Берлин. Министър-председателите на федералните провинции и новият канцлер на Германия Олаф Шолц разискаха последните развития към пандемията от ковид на специфична среща в четвъртък, в границите на която не взеха нови решения, само че не изключиха опцията за стягане на ограниченията против COVID-19 преди Коледа, оповестява националният всекидневник Die Welt .

Кризисният екип ще се срещне за първи път с представителите на провинциите идната седмица. Наред с всичко друго те дадоха обещание да подхващат по-сериозни дейности против провокациите на отричащите ковид.

Новият канлцер Олаф Шолц и министър-председателите на федералните провинции резервират опцията да одобряват спомагателни по-строги правила за битка с пандемията преди Коледа. На конференцията в четвъртък вечерта Шолц разгласи, че новият спешен екип ще се срещне за първи път с представители на страната идната седмица, с цел да форсира още повече акцията за имунизация.

Новият Експертен съвет също ще заседава за първи път в Канцеларията идната седмица. В взаимозависимост от рекомендациите на тези два кръга може да има още една премиерска конференция преди Коледа, разкрива изданието.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР