Берлин. Координираната вълна на вандализъм, която доведе до нарушаване на

...
Берлин. Координираната вълна на вандализъм, която доведе до нарушаване на
Коментари Харесай

Преглед на някои от основните теми в германския печат

Берлин. Координираната вълна на вандализъм, която докара до нарушение на естественото осъществяване на придвижването на влаковете в редица немски градове, към момента не е напълно преодоляна, оповестява националният всекидневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.
В Хамбург и провинция Шлезвиг-Холщайн към момента има закъснения в придвижването на районните влакове. Нарушения в придвижването има и на градската железница във федералната столица Берлин.
В утринните часове на понеделник огромна вълна на вандализъм сътвори същински безпорядък в придвижването на влаковете в редица райони в Германия, в това число във федералната столица Берлин, в Лайпциг, Хамбург и провинция Северен Рейн-Вестфалия. Причината за усложненията на всички места е една и съща – изгаряне на кабели. Това даде учредения на редица специалисти да заговорят за координирана акция на национално равнище, посредством която да бъдат основани усложнения в придвижването на железопътния превоз в Германия.
Медиите към този момент предвкусват вероятен митинг против идната през юли в Хамбург среща на Г-20. Техните съмнения се подхранват от редица специалисти по сигурността, съгласно които необикновената обстановка е плод на „ следени дейности “.
***

Берлин. В дебата за европейската бежанска политика фракционният водач на партията „ Зелени “ в Европейския парламент - Ска Келер, прикани мигрантите да бъдат настанени на по-големи групи в страните от Източна Европа за улеснение на интеграцията им, написа немското издание Focus.
В изявление за вестник Neue Osnabrücker Zeitung Келер предложи да изпрати " цяло сирийско село " - да вземем за пример в Латвия. " Идеята със сирийското село е опция, която може да бъде употребена. Например в обстановки, при които бежанците не желаят да отидат в страна, където няма други търсещи леговище “, разяснява немският политик.
Доказано е, че мигрантите се насочват към страните, в които към този момент има техни сънародници. Това улеснява приобщаването и интеграцията им, изясни Келер.
Опцията би трябвало да бъде разисквана, макар съпротивата на страните от Източна Европа, и в случай че е належащо – тези страни даже би трябвало да бъдат принудени да одобряват концепцията.
" Отказът от банкет на бежанци нарушава правото на Европейски Съюз ", напомни фракционният водач на „ Зелените “.
Неотдавна Европейската комисия предприе правосъдно произвеждане против Чешката република, Унгария и Полша поради решението на държавните управления им да не одобряват бежанци по квотната система за разпределение, която Брюксел наложи през септември 2015 година, напомнят от редакцията. Разпределението на бежанците ще бъде предмет на разискване и на идната среща на върха на Европейски Съюз, която ще се организира по-късно тази седмица.
***

Палермо. По данни на Международната организация за миграция (МОМ) повече от 120 души евентуално са изгубили живота си при нова покруса във водите на Средиземно море, оповестява берлинският всекидневник Der Tagesspiegel.
Мигрантите, оживели след случая, са достигнали крайбрежията на италианския пристанищен град Палермо, ситуиран в северната част на остров Сицилия. Именно те са съобщили за хипотетичната гибел на 120 души, посочи представителят на МОМ Флавио Ди Джакомо с пост в обществената мрежа „ Туитър “.
Четирима оживели описват, че трафикантът е откраднал мотора на лодката, с която са се придвижвали. След това плавателният съд е почнал да потъва. Либийски риболовци са избавили четиримата и са ги качили на друга мигрантска лодка, с която са се придвижили към Европа.
Централният средиземноморски маршрут от Либия към Италия се счита за най-опасния морски път от Африка до Европа. Повече от 1,8 хиляди души са починали или изчезнали от началото на годината, сочат данни на МОМ.
***
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР