Берлин. Канцлерът на ФРГ Олаф Шолц проведе първия телефонен разговор

...
Берлин. Канцлерът на ФРГ Олаф Шолц проведе първия телефонен разговор
Коментари Харесай

Берлин: Шолц и Ердоган изразиха намерение си координират тясно действията на двете страни

Берлин. Канцлерът на Федерална Република Германия Олаф Шолц организира първия телефонен диалог след встъпването си в служба с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Това заяви пред кореспонденти формалният представител на кабинета на министрите на Федерална Република Германия Щефен Хебещрайт, цитира думите му TACC .

„ Президентът Ердоган поздрави канцлера за встъпването в служба. И двамата бяха единомислещи в желанието си да продължат да координират тясно дейностите на Германия и Турция. Фокусът на диалога беше върху двустранните и външнополитическите въпроси “, изясни Хебещрайт.

На 8 декември социалдемократът Олаф Шолц публично стана новият канцлер на Германия. За него гласоподаваха 395 депутати в Бундестага, срещу се оповестиха 303-ма. Президентът на Федерална Република Германия Франк-Валтер Щайнмайер връчи на Шолц публично писмо за назначението му за канцлер и по-късно той постави клетва дружно с министрите си от кабинета. С това 16-годишната епоха от ръководството на Ангела Меркел публично завърши.

Новото държавно управление на Федерална република Германия включва партията „ Зелени “, която остро подлага на критика Анкара, изключително в региона на спазването на правата на индивида.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР