Берлин/Кабул. Хиляди хора в Афганистан все още чакат да бъдат

...
Берлин/Кабул. Хиляди хора в Афганистан все още чакат да бъдат
Коментари Харесай

Der Spiegel: Последният самолет на Бундесвера от Кабул може да излети в петък

Берлин/Кабул. Хиляди хора в Афганистан към момента чакат да бъдат изведени от страната. Съединени американски щати се придържат към плануваното евакуиране на войските си до 31 август, което ще повлияе на избавителните задачи на други страни. Според информация на изданието Der Spiegel , последният аероплан на Бундесвера с евакуирани от Кабул може да напусне размирната страна в петък, след което парашутистите и Командването на специфичните сили (КСК) също ще би трябвало да изоставен страната.

В момента Съединени американски щати имат повече от 6000 бойци, ситуирани на летището в Кабул, които охраняват оборудването. Ако американските войски ги няма,то и сигурността няма по какъв начин да бъде обезпечена.

Следователно Бундесверът би трябвало да се изтегли, преди американските войски да изоставен страната. От редакцията настояват, че представители на всички останали страни би трябвало да бъдат на летището в Кабул минимум 48 часа преди изтеглянето на американците от Афганистан.

В момента в Кабул има към 300 немски жители, множеството от които са с двойно поданство. Съгласно Закона за консулско подпомагане Германия е длъжна да им предложи отбрана. След тях предпочитани са локалните въоръжени сили, изложени на необикновен риск, и други като деятели за правата на индивида.

Бундесверът ще направи всичко допустимо за евакуацията на допустимо най-вече хора през оставащите дни. Пет полета с A400M са планувани за сряда. Ако те бъдат напълно запълнени, от Кабул до Ташкент ще бъдат изведени към хиляда души.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР