Берлин. Германската компания BioNTech, която разработи ваксина срещу коронавируса, съвместно

...
Берлин. Германската компания BioNTech, която разработи ваксина срещу коронавируса, съвместно
Коментари Харесай

AFP: BioNTech очаква първите резултати от изследванията на новия щам през следващите седмици

Берлин. Германската компания BioNTech, която създаде ваксина против ковид, взаимно с американската Pfizer, чака първите резултати от проучване на новия вариант през идващите седмици. Това заяви AFP , базирайки се на представител на компанията.

Според него компанията е почнала изследване на новия вариант на ковид B.1.1.529, който „ явно се разграничава от към този момент известните разновидности, защото има спомагателни разновидности в шиповия протеин “. Pfizer и BioNTech чакат първите резултати от проучванията " в границите на две седмици ", с цел да покажат дали тяхната ваксина е ефикасна против новия вариант.

Щамът B.1.1.529 е въведен за първи път в базите данни на 11 ноември. Първият случай на заразяване с новия вариант е регистриран в Ботсвана, последван от няколко случая в Южна Африка. Няколко дни по-късно в Хонконг беше открит един случай на зараза при мъж, дошъл от Южна Африка.

По последни данни в Южна Африка новият вид на SARS-CoV-2 с означение B.1.1.529 е открит при 77 души, в Ботсвана - при четирима. В петък за откриването на първия случай на заразяване с нов вариант оповестиха от пресслужбата на израелското министерство на опазването на здравето. Това е жител, който се е върнал от Малави. Израелски специалисти изследват пробите от още двама души, които също са се завърнали от чужбина.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР