Берлин. Германия отчете най-големия брой смъртни случаи от коронавирус от

...
Берлин. Германия отчете най-големия брой смъртни случаи от коронавирус от
Коментари Харесай

Reuters: Германия регистрира 446 смъртни случая от COVID и близо 70 хиляди нови случая, намери Омикрон в напълно ваксинирани

Берлин. Германия регистрира най-големия брой смъртни случаи от ковид от средата на февруари в сряда, a лечебните заведения предизвестиха, че страната може да има 6000 души в интензивно лекуване до Коледа, над пика от предходната зима, оповестява Reuters .

Институтът Роберт Кох, немската държавна организация по инфекциозни заболявания, регистрира 67 186 нови случая в сряда, което е с 302 повече от преди седмица и 446 смъртни случая - най-високата дневна цифра от 18 февруари, с което общият брой на смъртните случаи доближава 101 790.

Въпреки това, седемдневната заболеваемост на 100 000 души спадна за втори ден до 442,9 души, от 452,2 души във вторник.

Федералните и районните държавни управления на Германия се съгласиха във вторник да подхващат дейности за противопоставяне на четвъртата вълна от COVID-19, в това число усилване на акцията за имунизация и ограничение на контаките, изключително на неимунизираните.

Вече подложени на критика от учените за това, че работят прекомерно късно, водачите се съгласиха да вземат твърди решения в четвъртък по оферти като принуждаване на клиентите да демонстрират доказателство за имунизация или възобновяване в магазините и ограничение на броя на хората на огромни събития.

Гернот Маркс, президент на асоциацията за интензивно лекуване DIVI, предизвести, че страната към момента може да има 6000 души в интензивни отделения до Коледа, без значение какви ограничения се вземат решение в този момент от политиците.

Това се съпоставя с предходния връх от 5745 пациенти с ковид в интензивно лекуване на 3 януари. Германия също има по-малко свободни кревати в този момент заради дефицит на медицински сестри.

„ Ситуацията в действителност става все по-тежка “, сподели Маркс пред телевизия ZDF, призовавайки държавното управление да обмисли краткотраен локдаун. „ Трябва да спасим клиниките от колапс “.

Четирима души в Южна Германия са дали позитивна проба за разновидността Омикрон на COVID-19, макар че са били изцяло имунизирани против ковид, заяви службата за публично здраве в провинция Баден-Вюртемберг.

Трима от инфектираните са се завърнали от командировка в Южна Африка надлежно на 26 и 27 ноември, а четвъртият е член на фамилията на един от завърналите се. И четиримата показават умерени признаци.

Според данните на OurWolrdInData, 68,5% от популацията на Германия, или 57 милиона души, към този момент са си сложили две дози от препаратите против Covid-19.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР