Берлин. Германия и Франция се противопоставят на широка забрана за

...
Берлин. Германия и Франция се противопоставят на широка забрана за
Коментари Харесай

DPA: Германия и Франция се обявиха против забраната за издаване на визи на руснаци

Берлин. Германия и Франция се опълчват на необятна възбрана за издаване на шенгенски визи на руснаци. Това заяви организация DPA във вторник, базирайки се на документ, с който разполага, очертаващ позицията на двете страни, изпратен до други членки на Европейския съюз (ЕС) в навечерието на срещата на външните министри на страните от общественост в Прага.

„ Трябва да помислим за интелигентни способи да използваме значимия лост за издаване на визи “, се споделя в текста. В същото време се показва, че изказванията на съветски жители би трябвало да бъдат деликатно проверявани за вероятни закани за сигурността. Не би трябвало да се подценява и въздействието на директния опит от живота в демокрации. Това се отнася изключително за бъдещите генерации. „ Нашата визова политика би трябвало да отразява това и да продължи да обезпечава междуличностни контакти в Европейски Съюз с съветски жители, които не са свързани с съветското държавно управление “, се акцентира в документа.

Поради тази причина, както се показва в текста, е належащо да се поддържа правна рамка, която по-специално да разреши на студенти, актьори, учени и експерти да влизат в Европейския съюз, без значение дали могат да бъдат застрашени от политическо гонене. Берлин и Париж приканват към нерешителност по отношение на широкообхватните ограничавания на визовата политика.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР