Берлин. Газопроводът Северен поток-2 теоретично може да бъде пуснат без

...
Берлин. Газопроводът Северен поток-2 теоретично може да бъде пуснат без
Коментари Харесай

„Интерфакс“: Възможно е „Северен поток-2“ да бъде пуснат и без сертификация

Берлин. Газопроводът " Северен поток-2 " теоретично може да бъде пуснат без сертификация от Федералната мрежова организация (Bundesnetzagentur), съгласно немския вестник Handelsblatt, представен от „ Интерфакс “

Изданието отбелязва, че към този момент е имало такива прецеденти. По-специално, това беше стартирането на газопровода NEL (крайният клон на Северен поток) и газопровода EGL 401. Ако започва без узаконяване, предприятието е изправено пред еднократна санкция " до един милион евро ", написа вестникът, базирайки се на регулатора.В същото време вложенията в построяването на нов газопровод възлизат на минимум 10 милиарда евро.

„ В светлината на продължаващите високи цени на газа може да е преференциално за компанията бързо да пусне газопровода, тогава „ Газпром “ най-малко ще спести директните такси за прекосяването на газ през Украйна “, написа вестникът.

Агенцията сподели пред вестника, че няма нищо общо сред двата газопровода и " Северен поток 2 ".

По-рано Федералната мрежова организация разгласи прекъсването на процедурата по узаконяване на „ Северен поток-2 “ до приключването на основаването на дъщерно сдружение на швейцарската компания Nord Stream 2 AG “ за употребата на националния сектор от тръбопровода и прехвърлянето на съществени активи и човешки запаси за него.

Агенцията заключи, че „ допустимо е да се сертифицира операторът на газопровода „ Северен поток 2 “ като самостоятелен метафоричен оператор единствено в случай че този оператор е открит законно в сходство с немското законодателство “.

Регулаторът съобщи, че Nord Stream 2 AG " е решил да не трансформира съществуващата си правна форма, а вместо това да сътвори дъщерно сдружение в Германия извънредно за ръководство на немската част от газопровода - това дъщерно сдружение би трябвало да стане притежател и оператор на немската част от тръбопровода. " След това дъщерното сдружение би трябвало да извърши условията на самостоятелния мрежов оператор.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР