Берлин държи на диалога с МоскваГерманската външна министърка Аналена Бербок

...
Берлин държи на диалога с МоскваГерманската външна министърка Аналена Бербок
Коментари Харесай

Кратки Новини

Берлин държи на разговора с Москва

Германската външна министърка Аналена Бербок се срещна с американския държавен секретар Антъни Блинкън. Тя удостовери смисъла на разговора с Русия за попречване на спор за Украйна. По думите й " навлизаме в решаваща фаза, в която значимите диалози на разнообразни равнища са неизбежни. И даже в случай че форматите на диалозите варират, нашите послания като трансатлантически сътрудници към държавното управление в Москва постоянно са едни и същи ".

Макрон желае втори мандат

Френският президент Еманюел Макрон желае да се кандидатира за втори мандат на президентските избори през април. " Искам да го направя ", съобщи той пред локална медия, когато бе запитан за бъдещите си планове. " След като здравната обстановка в страната го разрешава и съм изяснил всичко - вътре в себе си и във връзка с политическото уравнение - ще кажа какво е то (решението ми) ".

Мистериозен транспортен съд приближи Япония

Голям зарязан транспортен съд с дължина към 50 метра е открит в префектура Ишикава покрай крайбрежието на Японско море, заяви телевизия NHK. Той се носил свободно по вълните без екипаж. Изработен е от стомана и е отчасти ръждясал. На палубата са инсталирани 10 стълба, а сред тях е опъната мрежа. Изписан е номерът 436 и има надписи на съветски език.

Рио анулира карнавалните шествия

За поредна година Рио де Жанейро анулира уличните паради и празненства по време на световноизвестния си карнавал заради увеличението на случаите на ковид и опасността от разновидността Омикрон. Това заяви кметът на града Едуардо Паеш. Традиционното зрелищно зрелище на школите по самба обаче ще се състои. Ще бъдат спазени нужните здравни ограничения, посочи градоначалникът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР