Белият дом съобщи, че ще продължи да въоръжаваУкрайна, но отказа

...
Белият дом съобщи, че ще продължи да въоръжаваУкрайна, но отказа
Коментари Харесай

Белият дом: Г-н Путин започна тази война и сега г-н Путин може да я спре

Белият дом заяви, че ще продължи да въоръжава Украйна , само че отхвърли директен коментар за вчерашната детонация на Кримския мост. 

" Ние в действителност нямаме какво да прибавим към известията за детонацията на моста “, сподели представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби в ефира на телевизия Ей Би Си. 

" Мога единствено да кажа, че господин Путин стартира тази война и в този момент господин Путин може да я спре , като просто изтегли войските си от страната ", добави той.

Според Кърби двете страни би трябвало да намерят път към договаряния за преустановяване на войната, само че съветският президент не е показал интерес към това.

" Тъкмо противоположното. С активизирането на стотици хиляди резервисти, с политическото анексиране или най-малкото – опита за анексиране на четири области от Украйна, той сподели всички признаци, че ускорява дейностите си " в противоположната посока, изясни представителят на Съвета за национална сигурност към Пентагона.

Ето за какво " почтено казано ние сме в съвсем всекидневен контакт с украинците и ще продължим да им оказваме поддръжка в областта на сигурността ", добави той.

Кърби още веднъж повтори позицията на Вашингтон, че не се следят индикации, че Путин е решил да употребява нуклеарно оръжие и че няма аргументи Съединени американски щати да трансформират стратегическата си позиция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР