Белият дом отхвърля твърденията за замесеност на КиевВашингтон опитал да

...
Белият дом отхвърля твърденията за замесеност на КиевВашингтон опитал да
Коментари Харесай

САЩ уведомили писмено Русия за риска от атентат

Белият дом отхвърля изказванията за замесеност на Киев
Вашингтон опитал да помогне за предотвратяването на офанзивата

Москва разкрила връзка с украински националисти

Белият дом дефинира като „ парадокс “ изказванието на Русия, че Украйна е забъркана в атентата предходната седмица в Москва, съобщи, че е изцяло ясно, че групировката „ Ислямска страна “ е „ единственият виновен “ за офанзивата и акцентира, че Съединени американски щати са отправили многократни предизвестия към Русия за заплаха от екстремистки набези, в това число и документално, съобщи Ройтерс.

В нападението против концертната зала „ Крокус сити хол “ в Подмосковието починаха най-малко 143-ма души. След атентата „ Ислямска държава-Хорасан “ пое отговорност за него.

„ Пределно ясно е, че „ Ислямска страна “ е единственият виновен за ужасяващата офанзива в Москва предходната седмица “, съобщи на брифинг представителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби. И добави: „ Всъщност Съединени американски щати се пробваха да оказват помощ за предотвратяването на тази терористична офанзива и Кремъл знае това “.

Кърби посочи, че Съединени американски щати са отправили към съветските управляващи голям брой предизвестия за екстремистки набези против концерти и огромни събирания в Москва, в това число документално предизвестие на 7 март в 11,15 часа до съветските служби за сигурност.

Говорителят също така разяснява и изказването на съветския Следствен комитет, че е разкрил доказателства, че четиримата стрелци (които бяха арестувани), направили нападението, са били свързани с „ украински националисти “ и са получили пари в брой и криптовалута от Киев. Кърби дефинира тези обвинявания на Русия против Украйна като „ парадокс и агитация “.

„ В резултат на работата със арестуваните терористи, проучване на конфискуваните от тях механически устройства и разбори на данните за финансовите транзакции, са получени доказателства за връзките им с Украйна “, уточни в известие Следственият комитет на Русия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР