Белият дом обяви в четвъртък напускането на Брайън Дийз, който

...
Белият дом обяви в четвъртък напускането на Брайън Дийз, който
Коментари Харесай

Главният икономически съветник на Байдън подаде оставка

Белият дом разгласи в четвъртък напускането на Брайън Дийз, който беше шеф на Националния стопански съвет и оказа помощ за осъществяването на икономическата политика на президента Джо Байдън през първите му две години на поста.

В изказване, обявяващо напускането на Дийз, американският президент го за напъните му да " възвърне стопанската система " на фона на пандемията Covid-19.

" През последните две години разчитах на Брайън Дийз да ми помогне да направя тъкмо това. Брайън има неповторимата дарба да трансформира комплицираните политически провокации в съответни дейности, които усъвършенстват живота на американския народ - сподели Байдън.- Той оказа помощ да насоча моята икономическа визия в действителност и ръководи прехода на нашето историческо икономическо възобновяване към непрекъснат и постоянен напредък. "

Байдън означи, че Дийз е изиграл основна роля в приемането на широкообхватно икономическо законодателство, което той подписа в закон, в това число помощ при пандемия, инфраструктура, произвеждане на компютърни чипове и сметки за налози, климат и опазване на здравето.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР