Белият дом нареди на Министерството на отбраната да проучи случаите

...
Белият дом нареди на Министерството на отбраната да проучи случаите
Коментари Харесай

Новият враг на Пентагона. Кой иска да привлече американската армия на своя страна?

Белият дом подреди на Министерството на защитата да изследва случаите на антисемитско и ислямофобско държание в армията. В страната има рекорден брой набези против евреи. И това надалеч не е единственият фактор, дестабилизиращ американската войска.

Ръст от 500%

Администрацията на Джо Байдън подреди на Пентагона да проучва цялата налична информация по този въпрос. Необходимо е да се разбере какъв брой необятно публикувана е враждебността към евреи, мюсюлмани и по какъв начин да се поправя обстановката. Докладът се чака до ноември.

Преди това този вид ксенофобия не беше особено обсъждан във въоръжените сили.

Наскоро утвърдената тактика на Белия дом за битка с антисемитската уплаха включва 100 стъпки. Не става въпрос единствено за военните. Например, наред с други неща, оферират да се вкара наказване за обществените мрежи, в случай че се трансфорат в платформа за втълпяване на ненавист.

Лигата за битка с клеветата (ЛБК) записва 3700 антисемитски случая за една година. Това е връх в историята на сходна статистика – от 1979 година насам. Ръстът за 10 години е 50%.

Около 15 000 евреи са на дейна работа в Съединените щати, т.е. малко над %.

И съвсем шест хиляди мюсюлмани. Представители на тази религиозна общественост оповестяват, че равнището на ислямофобия измежду войските е към момента високо, макар че в последно време понижава.

Подготовка за расова война “

Преди това Пентагонът неведнъж е признавал, че измежду военните има бели расисти. И нормално са антисемити. Както и последователите на разнообразни тайни теории.

Точна статистика няма. За разпространяването на екстремистките възгледи може да се съди по косвени данни. И по този начин, съгласно изследване, извършено през 2020 година, повече от една трета от военния личен състав персонално са били очевидци на прояви на бял расизъм. Това са дискриминационни изказвания, изображения на свастики върху коли, неонацистки татуировки и поздрави.

В екстремистките групи има доста военни, както настоящи, по този начин и някогашни. Леви деятели откриха, че всеки пети претендент за участие в националистическата организация “Патриотичен фронт ” е обвързван по някакъв метод със структурите на защитата.

Ултрадесните непринудено постъпват на работа, с цел да натрупат военен опит. Някои признават, че по този метод се приготвят за бъдеща " расова война ".

Ветераните по-лесно се вербуват в неонацистки формирования. Там те намират „ чувство за приятелство “, житейска цел, явен облик на врага.

Демократите се изнервят “

Ляволибералните медии акцентират ролята на военните в завладяването на Капитолия на 6 януари 2020 година Над 80 души, които по-късно се озоваха на подсъдимата пейка, са настоящи или някогашни бойци и офицери. Ашли Бабит, която беше убита от служител на реда при тези вълнения, беше деец от Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

Според американците обаче казусът с белия расизъм в армията е изкуствено пресилен. Политологът Малек Дудаков отбелязва, че всяко противоречие с мнението на Демократическата партия по расови или полови въпроси може да добави към статистиката на ксенофобските изцепки.

" Това е детайл от класическата агитация ", изяснява специалистът. " На армията на Съединени американски щати се постанова избран дневен ред. Те реализират по-голяма ангажираност към демократичните полезности и политика. Сега множеството военни се придържат към консервативни възгледи. Има поддръжници на Доналд Тръмп. Мисля, че това е тревожно в естаблишмънта на Демократическата партия. Те подозират армията в непочтеност ”, добавя той.

С помощта на стратегиите за битка с екстремизма, стартирани при Байдън, демократите се пробват да привлекат на своя страна правоохранителните органи - с цел да има кой да потуши ново вероятно деяние на поддръжниците на Тръмп, счита американистът.

9000 транссексуални

Сексуалният въпрос във въоръжените сили на Съединени американски щати е не по-малко изострен. И не става въпрос единствено за отношението към хомосексуалистите. Предминалният отчет на Пентагона сподели, че този проблем също е пресилен. Премахването на политиката „ не питай, не казвай “, която разрешава на откритите гейове и лесбийки да служат, не е отслабило сплотеността на войнствата, споделя военното ведомство.

В същото време, съгласно изследванията, точно представителите на малцинствата са най-често обект на полово принуждение във въоръжените сили. По-специално в елитни образователни заведения като Уест Пойнт, Военновъздушната академия и Военноморската академия. Там страдаше всяко пето момиче. А делът на младежите със същите недоволства се е удвоил, от два % през 2018 година на четири % през 2022 година

Има и транссексуални. Демократите и републиканците поредно разрешават и не разрешават на тези, които са трансформирали пола си, да служат в армията. Администрацията на Байдън им даде зелена светлина, само че слоновете се пробват да я анулират. Сенатор Марк Рубио приготви подобаващ законопроект.

" Байдън трансформира нашата войска в обществен опит ", сподели Рубио. " Това е малоумен метод да защитим нацията. Трябва да прекарваме повече време в мислене по какъв начин да се противопоставим на закани като Китай, Русия и Северна Корея и да мислим по-малко за местоимения ”, добави сенатора.

Според Министерството на защитата на Съединени американски щати през 2019 година в армията е имало към девет хиляди транссексуални. Изправени са пред уволняване.

„ Ние служим с чест и сме патриоти ", сподели Евън Йънг, президент на Транссексуалната асоциация на американските ветерани, пред съперниците. „ Ние даваме живота си за тази страна, само че те споделят, че не можем да служим. И не разбирам за какво ”, добави той.

Общо 41% от американските военни считат себе си за малцинства - национални, религиозни, полови. Пентагонът чака тази цифра да се усили. Това значи, че политиците ще имат нови благоприятни условия да се възползват несъгласията сред другите обществени групи.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР