Белият дом иска да види на мястото на сегашния държавен

...
Белият дом иска да види на мястото на сегашния държавен
Коментари Харесай

„Вашингтон пост“: На мястото на Тилърсън Белият дом иска да види по-лоялен дипломат №1


Белият дом желае да види на мястото на настоящия държавен секретар Рекс Тилърсън човек от администрацията, който е по-лоялен на президента Тръмп, какъвто е шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Майкъл Помпео.

Това е смисълът на проекта за кадрови промени, за които известиха по-рано редица американски медии, твърди вестник „ Вашингтон пост “, базирайки се на държавни източници.

Според сведения на вестника Помпео е „ един от най-верните и политически здравомислещи членове на президентския екип по националната сигурност “. Автор на самодейността за оставката на Тилърсън е ръководителят на апарата на президентската администрация Джон Кели, който пое този пост това лято. Като цяло след появяването му в Белия дом бяха осъществени редица лични промени, като приключването на информация в медиите бе спряно. Плановете за подмяна на Тилърсън с Помпео има необятна поддръжка измежду най-близкото обграждане на Тръмп, твърди „ Вашингтон пост “.
 Очевидно е също, че на негово място идва Майк Помпео. Очевидно е също, че на негово място идва Майк Помпео. / БГНЕС
Във връзка със спекулациите за идното уволняване на Рекс Тилърсън Белият дом съобщи по-рано през днешния ден, че Тилърсън към момента е на работа и "в момента няма известия за промяна".

"Секретарят Тилърсън продължава да управлява Държавния департамент и целият кабинет е концентриран върху завършването на тази необикновено сполучлива първа година на администрацията на президента Тръмп", добави в изказване прессекретарят Сара Сандърс.

По-рано през днешния ден „ Ню Йорк таймс ” заяви, че има проект, който планува оставка на Тилърсън и замяната му с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео. Според обявата, Централно разузнавателно управление на САЩ ще бъде управлявано от сенатора републиканец Том Котън. Изданието се базира на почитан представител на президентската администрация.

Американските медии припомниха разминаванията сред Тръмп и Тилърсън. Преди към 3 месеца Тилърсън се изказал надменно за Тръмп и заплашил да подаде оставка поради противоречие с него по редица вътрешно политически въпроси. След това държавният секретар опроверга тази информация, а Тръмп прикани телевизия Ен Би Си да се извини за обявата на подправени вести. Телевизионният канал отхвърли да го направи и назова известието си правилно. /БГНЕС, Агенция Франс Прес, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР