Белият дом е блокирал изявление на Държавния департамент, осъждащо похищаването

...
Белият дом е блокирал изявление на Държавния департамент, осъждащо похищаването
Коментари Харесай

Белият дом блокирал нота на Държавния департамент за инцидента в Керченския пролив

Белият дом е блокирал изказване на Държавния департамент, осъждащо похищаването на украинските моряци в Керченския проток през ноември 2018 година Това съобщи някогашният асистент на специфичния представител на Държавния департамент за Украйна Кърт Волкър - Кристъфър Андерсън. Той направи изказването по време на чуванията в американския Конгрес в границите на следствието за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, оповестява в. " Guardian ".

" Докато ние с сътрудниците ми от Държавния департамент бързо подготвихме изказване, в което осъждахме Русия поради провокираната от нея ескалация, високопоставени лица от Белия дом ни не разрешиха да я публикуваме... Посланик Волкър приготви туит, осъдителен дейностите на Русия, който разгласих в профила си. " - уточни Андерсън.

На фона на мълчанието на Белия дом тогавашният представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли осъди държанието на Русия, след което държавният секретар Майк Помпео последва образеца й. Тръмп изрази угриженост, само че не насочи укор към Москва.

По думите на Андерсън, основна роля за блокирането на изказването на Държавния департамент е изиграл юристът на президента Доналд Тръмп - Рудолф Джулиани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР