Белите вина си имат свои верни фенове както сред жените,

...
Белите вина си имат свои верни фенове както сред жените,
Коментари Харесай

Защо никога да не слагаме лед на бялото вино

Белите виновност си имат свои правилни почитатели както измежду дамите, по този начин и измежду мъжете. Те участват постоянно на нашата софра и е добре да знаем малко повече за тях.
Прочетете още
Чаша добре охладено бяло вино е отличен свършек на деня. Ако обичаме обаче да пием тази чаша за по-дълъг интервал от време, тогава температурата на напитката евентуално ще варира и от идеално изстудено, най-после ще получим вино на стайна температура, което към този момент не желаеме да пием, тъй като е прекомерно топло.

Някои прибавят малко лед, само че това разрежда виното, намалява температурата му прекомерно доста и трансформира усета му. Културата на виното не позволява сходно поднасяне. Доста хора обаче си поставят лед във виното, като по този начин го вършат по-леко за консумация.
 Снимка 657339
Ако виното се сервира прекомерно студено, тогава киселинността става прекомерно изявена и взима превес над другите аромати и усети. Но по какъв начин тогава да запазим бялото вино идеално охладено, с цел да се откроят качествата му, тъй че да можем да им се насладим по най-хубавия метод.

Всички знаем, че камъните за уиски са чудесни за изстудяване на уискито. Но с цел да извлечем максимума от нашите камъни, в действителност можем да ги използваме и за бяло вино.

Камъните не разреждат виното и също така не са толкоз студени, колкото ледът. Те охлаждат напитката ни с към пет или 10 градуса, до момента в който ледът намалява напитката с 10 до 15 градуса. Но когато става въпрос за вино, понижаването с повече градуси по никакъв начин не се предлага.
 Снимка 657338
За да използваме нашите камъни за уиски, всичко, което би трябвало да създадем, е да ги съхраняваме във фризера, с цел да ги поддържаме добре изстудени, тъй че да са подготвени да охладят бялото ни вино незабавно, когато имаме потребност. В взаимозависимост от размера на камъните, целесъобразно е да сложим единствено един или два на чаша вино, поучават от Tasting Table. Струва си да се опита.

 

Източник: Lifestyle.bg
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР